St1 Refinery söker Laboratorieingenjör

St1 Refinery söker Laboratorieingenjör

På St1 Refinery AB förädlas årligen 4 miljoner ton råolja från Nordsjön. Under det senaste decenniet har hundratals miljoner kronor investerats för tillverkning av produkter av bästa miljöklass och för att minska utsläppen från produktionen. Vi är ett av de mest energieffektiva raffinaderierna i världen.
Raffinaderiet levererar fjärrvärme till Göteborgs stad och är sedan 1997 miljöcertifierat enligt EMAS och ISO 14001. Vi är ca 220 anställda vid raffinaderiet som är beläget på Hisingen.


Vi söker nu en engagerad laboratorieingenjör som vill ha en ansvarstagande roll i ett ledande energiföretag i Göteborg.

Arbetsbeskrivning

I rollen som laboratorieingenjör förväntas du utföra olika analysmetoder effektivt och säkert då du kommer vara en viktig och avgörande del i produktionskedjan.

Du kommer att arbeta med att utföra bränsle- och vattenanalyser i ett ljust och modernt laboratorium utrustat med bland annat
GC, HPLC, AA, X-ray, samt instrumentering för att kunna utföra petroleumanalyser. Du kommer utföra viktiga analyser för både produktionsavdelningen och depåer runt om i Sverige, vilket innebär att jobbet du utför alltid ska vara av hög kvalité.

Arbetet innebär både rutin- och problemlösande uppdrag där du kommer att få användning av både dina praktiska och teoretiska kemikunskaper. Du kommer att ges möjlighet att specialisera dig inom ett eller flera av dessa områden.

Kvalifikationer

I rollen som laboratorieingenjör är du kreativ, noggrann, samt värdesätter kvalitet i det du gör. Du har god samarbetsförmåga och gillar att se praktiska lösningar på olika problem. Du vill därtill vara med och både förbättra och effektivisera arbetsrutinerna i ett dynamiskt och entreprenöriellt företag.

Vi söker en Laboratorieingenjör med universitets eller högskoleexamen inom kemiteknik, med erfarenhet av laboratoriearbete.

Vi vill att du har en god planerings- och prioriteringsförmåga och kan arbeta självständigt och strukturerat.

Då vår arbetsmiljö kräver ett aktivt HSM-arbete (hälsa, säkerhet, miljö) ser vi också att du är en ansvarsfull person som har stor förståelse för detta i det dagliga arbetet.

B-körkort är ett krav.

Vi erbjuder
  • En professionell och utvecklande miljö
  • Mycket eget ansvar
  • Bonuslön och utfyllnad av föräldraförsäkring vid barnledighet
  • Träningsmöjligheter, subventionerad lunch samt företagshälsovård
Är du intresserad?
  • Då urval sker löpande ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt dock senast den 20 september. Ansökan skickas till jobb-goteborg@st1.se
  • Märk ansökan "Laboratorieingenjör". För frågor om arbetet är du välkommen att kontakta vår Laboratoriechef, Ingemar Gustavsson, telefon 031-744 6271.

Välkommen med din ansökan!

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag undanbedes vänligen då vi sköter rekryteringen själva i enlighet med för denna rekrytering beslutad process.
Mer info
Kontaktperson Ingemar Gustavsson
Telefon 031-744 6271
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.st1.se/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

St1 är ett modernt energibolag med visionen att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Målet är att utveckla och erbjuda nya, förnybara bränslen och moderna lösningar som minskar klimatpåverkan. Koncernens energitjänster och produkter sträcker sig från vindkraft till etanolbränsle som görs på restprodukter från livsmedelsindustrin. På St1 Refinery AB förädlas årligen 4 miljoner ton råolja från Nordsjön. Under det senaste decenniet har hundratals miljoner kronor investerats för tillverkning av produkter av bästa miljöklass och för att minska utsläppen från produktionen. Vi är ett av de mest energieffektiva raffinaderierna i världen. Raffinaderiet levererar fjärrvärme till Göteborgs stad och är sedan 1997 miljöcertifierat enligt EMAS och ISO 14001. Vi är ungefär 210 anställda vid raffinaderiet som är beläget på Hisingen.