Produktionsplanerare / Produktionsplaneringsingenjör till St1 Refinery, Göteborg

Produktionsplanerare / Produktionsplaneringsingenjör till St1 Refinery, Göteborg

St1 Refinery AB söker en

Produktionsplanerare / Produktionsplaneringsingenjör

Kan ett energibolag vara miljökämpar?

Fråga oss och svaret är ett rungande JA! St1 och Shell rymmer mer än 100 års erfarenhet av att driva stationer och vi har en obotlig nyfikenhet på framtiden. Från bränslen som inte påverkar vårt klimat till hur morgondagens smarta påfyllningsstationer ska se ut. Vår vision är att vara den ledande producenten av CO2-medveten energi. Så låter visionen som får oss att kliva ur sängen varje dag. Vår bransch står inför några av världens tuffaste miljöutmaningar och med 1500 obemannade och bemannade stationer i Norden och eget raffinaderi har vi både möjligheten och viljan att ta ansvar och hitta lösningar som bidrar till förändring!

Vill du vara med på den resan? Varmt välkommen med din ansökan!

Brinner du för att jobba med optimering och planering? I rollen som produktionsplaneringsingenjör ansvarar du för raffinaderiets ekonomiska verktyg för att på bästa sätt spegla verkligheten och hjälpa till i beslutsfattandet vad gäller daglig produktion samt projekt.

Älskar du att lösa problem och få saker att hända snabbt? Då har vi utmaningen för dig!

Arbetsuppgifter

I arbetet som Produktionsplaneringsingenjör kommer du arbeta tillsammans med produktionsplanerare, drift, tekniska avdelningen samt externa aktörer för att säkerställa att raffinaderiets ekonomiska planeringsverktyg är uppdaterade. Då raffinaderiet genomför ett större projekt de närmaste åren kommer även planeringsmodellerna kräva ombyggnad vilket kräver ditt engagemang.

Det dagliga arbetet innebär bland annat planering av råoljeinköp, ekonomisk utvärdering av råoljor samt planering av råoljeblandning. Vidare innefattar tjänsten att göra månadsplanering för raffinaderiets produktion och att följa upp resultatet för raffinaderiet. En viktig del av arbetet är även att uppdatera samt kommunicera raffinaderiets marginal.

Utöver detta förväntas du sätta dig in i den dagliga produktionsplaneringen samt så småningom delta i jourtjänstgöring.

Vem är Du?

Vi söker dig som har en akademisk examen med inriktning kemiteknik, teknisk fysik alternativt tidigare erfarenhet inom motsvarande arbete. Erfarenhet av linjärprogrammering samt Aspentech PIMS är meriterande, likaså bakgrund inom petrokemisk industri.

Du har mycket goda datakunskaper generellt och mer specifikt i Excel.

Som person är du strukturerad med ett kritiskt och analytisk tänkande. Du är van vid att arbeta både självständigt och i grupp och är trygg i att fatta egna beslut i det löpande arbetet. Du är flexibel och prestigelös och tycker om att dela med dig av dina kunskaper. Du tycker om att kommunicera med andra och har ett serviceinriktat sätt.

Då arbetet innebär kontakt med både nationella och internationella aktörer är goda kunskaper i svenska och engelska ett krav, i såväl tal som i skrift.

Vad kan St1 erbjuda dig?

Inom företaget pågår ett spännande utvecklingsarbete och St1 erbjuder dig ett utmanande, omväxlande och inspirerande arbete. Du kommer att arbeta i ett företag där din insats syns och påverkar i en miljö där du blir en viktig del av teamet.

Vi erbjuder:
  • Ett utvecklande och spännande arbete i en bransch som är under stor förändring där St1 har flera spännande projekt
  • Bonuslön
  • Träningsmöjligheter, motionsbidrag samt subventionerad företagshälsovård
  • Föräldrautfyllnad av lön
  • Andel i företagets vinstandelsstiftelse m.m.
På vår karriärsida kan du läsa mer om hur det är att arbeta hos oss: https://career.masterhelp.se/st1-refinery

Kontakt

För frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-administratör, Josefine Jörevik 031-744 62 39 mail: josefine.jorevik@st1.se.

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta TF Produktionsplaneringschef, Merit Lassing 031-744 60 12.

Hur söker jag tjänsten?

Sök tjänsten genom att trycka på ansökningsknappen, då får alla som är inblandade i rekryteringen tillgång din ansökan. Urval sker löpande varför vi gärna ser att du ansöker så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag undanbedes vänligen då vi sköter rekryteringen själva i enlighet med för denna rekrytering beslutad process.

St1 är ett modernt energibolag med visionen att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Målet är att utveckla och erbjuda nya, förnybara bränslen och moderna lösningar som minskar klimatpåverkan. Koncernens energitjänster och produkter sträcker sig från vindkraft till etanolbränsle som görs på restprodukter från livsmedelsindustrin.

På St1 Refinery AB förädlas årligen 4 miljoner ton råolja från Nordsjön. Under det senaste decenniet har hundratals miljoner kronor investerats för tillverkning av produkter av bästa miljöklass och för att minska utsläppen från produktionen. Vi är ett av de mest energieffektiva raffinaderierna i världen. Raffinaderiet levererar fjärrvärme till Göteborgs stad och är sedan 1997 miljöcertifierat enligt EMAS och ISO 14001. Vi är ungefär 210 anställda vid raffinaderiet som är beläget på Hisingen. Läs mer på www.st1.se

Sökord: logistiker, logistik, industriell ekonomi, processindustrin, planering, linjärprogrammering, petrokemisk inustri, produkionstplanerare, planerare, ekonomisk optimering, produktionsplanering, kemi, processingenjör
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering AB
Sista ansökningsdag 13 mars 2020 (48 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.