Processtyrningsingenjör till ST1 Refinery i Göteborg

Processtyrningsingenjör till ST1 Refinery i Göteborg

Processtyrningsingenjör till St1 Refinery

Göteborg

Med en stark vision om att möta framtidens miljökrav ställer vi om vår produktion, en resa som redan är påbörjad med ett miljardprojekt där vi förväntas ha vår första biodieselanläggning i produktion 2022!

"En dag i framtiden säljer vi ingen fossil bensin eller diesel alls"

Att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Så låter visionen som får oss att kliva ur sängen varje morgon. Vår bransch står inför några av världens tuffaste miljöutmaningar och med 1 500 obemannade och bemannade tankställen i Norden och eget raffinaderi har vi både möjligheten och viljan att ta ansvar och hitta lösningar som bidrar till förändring. Vi jobbar målmedvetet med att utveckla nya grönare drivmedel och moderna lösningar som minskar klimatpåverkan.

Vad kan St1 erbjuda dig?
Inom företaget pågår ett spännande utvecklingsarbete och St1 erbjuder dig ett utmanande, omväxlande och inspirerande arbete. St1 står för en stark vision och vi bygger vår kultur på våra nordiska ledord, transparens, rättvisa, ansvar och lika möjligheter, tillsammans med ett hållbart tänk i varje läge och situation.

Trivs du i en atmosfär där det är högt i tak och där du faktiskt kan påverka? Då har vi jobbet för dig!

Vi söker nu en driven processtyrningsingenjör som vill ha en ansvarstagande roll i ett ledande energibolag i Göteborg.

Arbetsbeskrivning

Som processtyrningsingenjör utgör du en viktig del av både vår dagliga verksamhet och i våra framtida projekt.

Du kommer att utveckla, implementera och underhålla applikationer avseende processtyrning på raffinaderiet i syfte att uppnå säker, effektiv och lönsam drift. Arbete kommer att ske både i APC-applikationer, men även mot basregleringar i våra styrsystem. Processtyrningsingenjören initierar, deltar och driver projekt som kopplas till raffinaderiets styrsystemsapplikationer.

Vem är du?

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning med inriktning mot kemiteknik, med tidigare erfarenhet av reglerteknik och styrsystem inom liknande industri som vår. Du har sedan tidigare arbetat med APC och har god erfarenhet av att jobba med applikationer i Honeywell Experion. Meriterande är om du dessutom har erfarenhet av arbete med ABB.

Vi ser att du har en god planerings- och prioriteringsförmåga samt kan arbeta självständigt och strukturerat. Du har god kommunikationsförmåga eftersom du i det dagliga arbetet kommer vara i kontakt med både interna och externa nätverk samt med leverantörer.

I rollen som processtyrningsingenjör är du kreativ och noggrann samt värdesätter kvalitet i ditt arbete. Du har god samarbetsförmåga och gillar att se praktiska lösningar på olika problem.

Då vår arbetsmiljö kräver ett aktivt HSM-arbete (hälsa, säkerhet, miljö) ser vi också att du är en ansvarsfull person som har stor förståelse för detta i det dagliga arbetet.

Som medarbetare på St1 får du möjlighet till:
  • Ett utvecklande och spännande arbete i en bransch som är under stor förändring med flera spännande projekt
  • Bonuslön
  • Träningslokaler, motionsbidrag samt subventionerad företagshälsovård
  • Föräldrautfyllnad av lön
  • Andel i företagets vinstandelsstiftelse m.m.
På vår karriärsida kan du läsa mer om hur det är att arbeta hos oss: https://career.masterhelp.se/st1-refinery

Låter det intressant?

Sök tjänsten genom att trycka på ansökningsknappen, då får alla som är inblandade i rekryteringen tillgång till din ansökan. Urval kommer att ske löpande varpå vi gärna ser att du ansöker så snart som möjligt.

Vi söker även en Processäkerhetsingenjör till samma avdelning.
Läs mer här: https://www.intenso.se/sv/annons/26768991-processakerhetsingenjor-st1-refinery-ab-goteborg

Kontakt:

För frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR Business Partner, Åsa Westher 031-744 6210 alternativt via mail: asa.westher@st1.se.Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Chef för Processteknik och utveckling, Karl-Martin Svan Hansson på telefon 031- 744 6207.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag undanbedes vänligen då vi sköter rekryteringen själva i enlighet med för denna rekrytering beslutad process.

Om St1
St1 är ett modernt energibolag med visionen att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Målet är att utveckla och erbjuda nya, förnybara bränslen och moderna lösningar som minskar klimatpåverkan. Koncernens energitjänster och produkter sträcker sig från vindkraft till etanolbränsle som görs på restprodukter från livsmedelsindustrin. På St1 Refinery AB förädlas årligen 4 miljoner ton råolja från Nordsjön. Under det senaste decenniet har hundratals miljoner kronor investerats för tillverkning av produkter av bästa miljöklass och för att minska utsläppen från produktionen. Vi är ett av de mest energieffektiva raffinaderierna i världen. Raffinaderiet levererar fjärrvärme till Göteborgs stad och är sedan 1997 miljöcertifierat enligt EMAS och ISO 14001. Vi är ungefär 210 anställda vid raffinaderiet som är beläget på Hisingen. Läs mer på www.st1.se

Sökord:processtyrning, raffinaderi, APC-applikationer, processtyrningsingenjör, kemiteknik, reglerteknik, styrsystem, honewell experion, ABB
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Processingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering AB
Sista ansökningsdag 25 okt 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.