Laboratorieingenjör till St1 Refinery, Göteborg

Laboratorieingenjör till St1 Refinery, Göteborg


Laboratorieingenjör
Göteborg 

Kan ett energibolag vara miljökämpar? 

Fråga oss och svaret är ett rungande JA! St1 och Shell rymmer mer än 100 års erfarenhet av att driva stationer och vi har en obotlig nyfikenhet på framtiden. Från bränslen som inte påverkar vårt klimat till hur morgondagens smarta påfyllningsstationer ska se ut. 

St1:s vision är att vara den ledande producenten av CO2-medveten energi. Väl medvetna om att vår bransch står inför några av världens tuffaste miljöutmaningar. Med 1500 obemannade och bemannade stationer i Norden samt eget raffinaderi har vi både möjligheten och viljan att ta ansvar för att hitta lösningar som bidrar till den omställningsresa vi redan påbörjat.

Vill du vara med på den resan? Vi söker nu en engagerad laboratorieingenjör som vill ha en ansvarstagande roll i ett ledande energiföretag i Göteborg. 

Arbetsbeskrivning 
I rollen som laboratorieingenjör förväntas du utföra olika analysmetoder effektivt och säkert. Rollen är en viktig och avgörande del i produktionskedjan.

Som laboratorieingenjör kommer du att arbeta med att utföra bränsle- och vattenanalyser i laboratorium utrustat med bland annat GC, HPLC, AA, X-ray, samt speciell instrumentering för att kunna utföra petroleumanalyser och miljöanalyser. Du kommer utföra viktiga analyser för både produktionsavdelningen och depåer runt om i Sverige, vilket innebär att jobbet du utför alltid förväntas vara av hög kvalité. 

Arbetet innebär både rutin- och problemlösande uppdrag där du kommer att få användning av både dina praktiska och teoretiska kemikunskaper. Du kommer att ges möjlighet att specialisera dig inom ett eller flera av dessa områden.  

Vem är du?
Vi söker dig med eftergymnasial utbildning, inriktning mot kemiteknik, med erfarenhet av tidigare laboratoriearbete. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet ifrån att ha arbetat med GC och/eller ICP. 

På St1 värdesätter vi inte bara vad du gör utan hur du gör det. Vi ser därför att du har en god planerings- och prioriteringsförmåga och kan arbeta självständigt samt strukturerat. I rollen som laboratorieingenjör behöver du vara kreativ, noggrann, samt värdesätta kvalitet och stolthet i det du levererar.  

Vidare ser vi det viktigt att du har lätt för att samarbeta och gillar att se praktiska lösningar på olika problem. Vi tror på kontinuerlig utveckling och att utmana gamla sanningar. Därför ser vi att du behöver trivas i en föränderlig miljö där du också förväntas vara en del av att bidra till att löpande förbättra och effektivisera vårt arbete.

Då vår arbetsmiljö kräver ett aktivt HSM-arbete (hälsa, säkerhet, miljö) ser vi också att du är en ansvarsfull person som har stor förståelse för detta i det dagliga arbetet.  

B-körkort är ett krav.

Vad kan St1 erbjuda dig?
Inom företaget pågår ett spännande utvecklingsarbete och St1 erbjuder dig ett utmanande, omväxlande och inspirerande arbete. Du kommer att arbeta i ett företag där din insats syns och påverkar i en miljö där du blir en viktig del av teamet. Du kommer ansluta en stabil arbetsgrupp om 11 personer. 

På St1 raffinaderi pågår nu ett av våra största projekt någonsin, GPU (Green Processing Unit). Som laboratorieingenjör kommer du få möjlighet att vara med i utveckling av att ta in nya instrument i syfte att vara med i uppstarten av arbetet med analyser av biobränslen. Det gäller allt från att råvaror kommer in till färdig produkt.

Utöver ett spännande arbete och fina kollegor erbjuder St1 även: 

  • Bonuslön 
  • Träningsmöjligheter, motionsbidrag samt subventionerad företagshälsovård 
  • Föräldrautfyllnad av lön 
  • Andel i företagets vinstandelsstiftelse mm 

På vår karriärsida kan du läsa mer om hur det är att arbeta hos oss: https://career.masterhelp.se/st1-refinery

Hur söker jag till tjänsten? 
Vi har gjort det enkelt! Genom att trycka på ansökningsknappen nedan så får alla som är inblandade i rekryteringen tillgång din ansökan. Urval sker löpande varför vi gärna ser att du ansöker så snart som möjligt. Vi förbehåller oss rätten att tjänsten kan komma tillsättas innan annonstiden löpt ut. 

Kontakt och ansökan 
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta laboratoriechef Susan Jakobsson på mail susan.jakobsson@st1.com  

I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Malou Magnusson, 0707-588745, på Intenso Teknikrekrytering.

Vi ser fram emot att höra av dig - varmt välkommen med din ansökan!

Om St1 
St1 Refinery AB är ett av världens mest energieffektiva raffinaderier. På ST1 Raffinaderi, beläget på Hisingen i Göteborg, arbetar ca 250 experter inom oljebranschen med allt från produktion och underhåll av anläggningen till utveckling av produkter och produktionen. 

St1 Nordic Oy är en nordisk energigrupp vars vision är att vara den ledande producenten och säljaren av CO2-medveten energi. Koncernen undersöker och utvecklar ekonomiskt och miljömässigt hållbara energilösningar. St1 fokuserar på bränslemarknadsföringsverksamhet, oljeraffinering och förnybara energilösningar som avfallsbaserade avancerade etanolbränslen, biogas och industriell vindkraft. Koncernen har 1250 St1- och Shell-märkta detaljhandelsstationer i Finland, Sverige och Norge. St1 har sitt huvudkontor i Helsingfors och sysselsätter för närvarande mer än 1000 personer.

Läs mer på www.st1.com.

Mer info
Kontaktperson Intenso Teknikrekrytering AB
Telefon 031-704 51 77
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.saljpoolen.se
Sista ansökningsdag 31 juli 2022 (74 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.