Laboratoriechef i Göteborg

Laboratoriechef i Göteborg

Laboratoriechef
Göteborg


Vi söker dig som vill ta över ansvaret för vår laboratorieavdelning, då vår nuvarande Laboratoriechef går i pension.

Som Laboratoriechef för St1, har du ansvar för en grupp bestående av 10 st dagstidsgående laboratorieingenjörer.

Raffinaderiets laboratorieavdelning hanterar årligen ca 18 000 prover och utför på dem ca 70 000 analyser. Proverna kommer huvudsakligen från raffinaderiets processanläggningar och lagringstankar, men även från externa kunder.

Då raffinaderiet kommer att fortsätta att växa med nya anläggningar för produktion av förnybara drivmedel, kommer det finnas spännande utmaningar där laboratoriet utgör en naturlig del av arbetet.

Du ingår i raffinaderiets tekniska avdelning och rapporterar till Teknisk
Chef, Mikael Öberg.

Arbetsuppgifter

I rollen som laboratoriechef ansvarar du för att planera arbetet för raffinaderiets laboratorieavdelning. Du har ett nära samarbete med avdelningar för drift, produktionsplanering och processteknik. Dina kontaktytor inkluderar även externa kunder och leverantörer. Du ser till att analyserna utförs på effektivt sätt, med hög kvalitet.
  • Arbetsledningoch planering av aktiviteter inom labbet
  • Utvecklanya och befintliga arbetsmetoder
  • Ansvar föranalyser från raffinaderiets produktion och färdiga produkter
  • Ansvar förackreditering på miljöanalyser enligt ISO 17025
  • Budgetansvarmed planering och uppföljning
Din Profil

Du har goda ledaregenskaper och vi ser gärna att du har god erfarenhet av processindustrin, gärna inom raffinaderiverksamhet, och har tidigare arbetat med kvalitet och laboratorieanalyser.
  • Tekniskutbildning på högskolenivå eller motsvarande erfarenhet
  • Gedigen kunskap om analys-, kvalitets- och certifieringsarbete
  • Förmågaatt bygga goda relationer
  • Tidigarepersonalansvar är meriterande
Vi lägger stor vikt vid din personlighet och söker dig som är en trygg ledare och trivs med att motivera dina medarbetare. Du drivs av ständig utveckling och möjligheter till förbättring. Genom ditt strukturerade arbetssätt har du lätt för att prioritera ditt arbete och kan ta snabba beslut.
Som person är du social, prestigelös och lösningsorienterad.

På vår
karriärsida kan du läsa mer om hur det är att arbeta hos oss: https://career.masterhelp.se/st1-refinery

Är Du intresserad?

Då urval sker löpande ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt om du är intresserad.

Kontakt

För frågor om tjänsten kontakta Malou Magnusson, 0707-588745, på Intenso
Teknikrekrytering AB.

Välkommen med din ansökan!

Om ST1

St1 är ett modernt energibolag med visionen att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Målet är att utveckla och erbjuda nya, förnybara bränslen och moderna lösningar som minskar klimatpåverkan. Koncernens energitjänster och produkter sträcker sig från vindkraft till etanolbränsle som görs på restprodukter från livsmedelsindustrin. På St1 Refinery AB förädlas årligen 4 miljoner ton råolja från Nordsjön. Under det senaste decenniet har hundratals miljoner kronor investerats för tillverkning av produkter av bästa miljöklass och för att minska miljöpåverkan från verksamheten. Vi är ett av de mest energieffektiva raffinaderierna i världen. Raffinaderiet levererar fjärrvärme till Göteborgs stad och är sedan 1997 miljöcertifierat enligt EMAS och ISO 14001. Vi är ungefär 210 anställda vid raffinaderiet som är beläget på Hisingen.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering AB
Sista ansökningsdag 2 jan 2020 (40 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.