Ingenjör / Economic Models Coordinator

Ingenjör / Economic Models Coordinator


Vi söker nu en ingenjör till processoptimering och modellering för rollen som Economic Models Coordinator

Vill du vara med och påverka vårt framtida klimatavtryck? Vår vision är att vara den ledande producenten av CO2-medveten energi. Vår bransch står inför några av världens tuffaste miljöutmaningar och vi har både möjligheten och viljan att ta ansvar och hitta lösningar som bidrar till förändring.

Är du en analytisk person med ingenjörsbakgrund som trivs med att jobba med optimering och planering?

Vi på St1 Refinery behöver dig! Vi håller på med ett stort arbete inom omställning till förnyelsebara bränslen och har behov av dig som vill axla rollen som Economic Models Coordinator. Det är en nygammal roll som vi har insett är mycket viktig i vår fortsatta resa.

Det är en viktig men ganska ovanlig roll, så för att du skall få en känsla av vad jobbet innebär har vi bett vår kollega Andreas Forsberg som tidigare haft jobbet att berätta mer om arbetet och vad det innebär. Vi har även bett Merit Lassing som är rekryterande chef att berätta mer om vem hon söker och hur hon ser på sitt ledarskap.


Andreas Forsberg - produktionsplaneringsingenjör

Du har ju tidigare haft jobbet som Economic Models Coordinator. Skulle du kunna beskriva hur en vanlig dag ser ut?
I rollen som Economic Models Coordinator möts du utav utmaningen att få digitala modeller att spegla verkligheten. Då varje dag har olika ekonomiska och produktionsmässiga förutsättningar arbetar man agilt i nutid för att optimera produktionen men även i den längre tidshorisonten på strategiska projekt, framtida prissättningar och framtagandet av beslutsunderlag.

Vilka utmaningar stöter man på?
I rollen som EMC möts du inte bara utav utmaningen att världen är föränderlig, du måste även kunna analysera och förmedla dina slutsatser av modellen och dess resultat både inom den egna gruppen och till andra delar av organisationen. Vad tycker du är roligast med jobbet? Det roligaste med jobbet är att få vara med och ta fram beslutsunderlag och diskutera strategier för att optimera produktionen och framtida projekt.

Du har jobbat hos oss i 3 år, kan du berätta varför du valt just oss som arbetsgivare och varför du är kvar?
I produktionsplaneringsgruppen är arbetet fritt och stimulerande, tillsammans med en arbetsgivare som tillhandahåller flexibilitet är en stor förmån.

Merit Lassing, produktionsplaneringschef

Vilken bakgrund har du och hur länge har du jobbat på St1 refinery?
Jag är i grunden civilingenjör i kemiteknik och har jobbat 13 år på St1. Jag har arbetat som ledare sedan 2020, innan dess har jag arbetat på teknisk avdelning och som EMC på varuförsörjning.

Vem tror du skulle passa för jobbet som Economic Models Coordinator?
Först och främst tror jag att man behöver vara analytisk, envis och tycka om att dela med sig av sina kunskaper då verksamheten behöver input från våra ekonomiska modeller för att fatta korrekta beslut. Du ska gilla att jobba i ett team, då du också är beroende av information från verksamheten för att göra rätt optimering. För att kunna förstå jobbet krävs att man är ingenjör med intresse för modellering och ekonomi. En fördel kan vara att ha arbetat som t.ex. processingenjör tidigare.

Hur skulle du beskriva din ledarstil?
På avdelningen har vi högt i tak och vågar diskutera problem och utmaningar som vi ställs inför. Jag vill stötta mina medarbetare att självständigt hitta sina lösningar och det är viktigt att det finns en ömsesidig respekt så att alla kan uttrycka olika åsikter och infallsvinklar.

Vad tycker du själv om St1 som arbetsgivare?
St1 är ett företag där man har chans att påverka, beslutsprocessen är ofta relativt kort och jag trivs med att det händer nya saker. St1s ägare vill att företaget ska vara den ledande producenten och säljaren av CO2-medveten energi, vilket också genomsyrar våran verksamhet. Även om jag jobbar mycket med den fossila delen av verksamheten så vet jag att de vinster vi gör kommer att återinvesteras i satsningar som gynnar omställningen till ett fossilfriare samhälle.

Hoppas du fått en tydlig bild av vad jobbet innebär. Tror du att det är din framtida utmaning? Hör gärna av dig om du vill veta mer, eller skicka in din ansökan!Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Intenso Teknikrekrytering rekryteringskonsult Malou Magnusson.
Du når Malou på 0707-588745.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Om St1
St1är ett finländskt energibolag som i sin verksamhet förverkligar sin vision om att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Bolaget undersöker och utvecklar företagsekonomiskt lönsamma energilösningar som är skonsammare för miljön. St1:s energitjänster och produkter sträcker sig från vindkraft till det bioavfallsbaserade bränslet Refuel RE85 med höginblandning av etanol. Bolaget har sex produktionsanläggningar för bioetanol i Finland, ett raffinaderi i Göteborg och sammanlagt 1200 St1- och Shellstationer i Finland, Sverige och Norge. Bolaget har sitt huvudkontor i Helsingfors.

St1 Refinery AB är ett av världens mest energieffektiva. På ST1 Raffinaderi, som är beläget på Hisingen, arbetar drygt 250 experter inom oljebranschen med produktion och underhåll av anläggningen. Raffinaderiet är verksamt dygnet runt, året runt. Raffinaderiet är sedan 1997 miljöcertifierat enligt ISO 14001. Som arbetsgivare erbjuder vi bland annat bonuslön, utfyllnad av föräldraförsäkring vid barnledighet, träningsmöjligheter samt företagshälsovård.

Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi, Processingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.intenso.se/sv
Sista ansökningsdag 29 dec 2022 (25 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.