HR Business Partner

HR Business Partner

HR Business Partner
Göteborg

Har du en bakgrund inom personal / HR och älskar att strukturera upp processer och att jobba med digitalisering? Vi arbetar med stor passion för att få St1 till en ännu bättre arbetsplats, vill du hjälpa oss?

Vi söker en HR Business Partner med erfarenhet av system till St1 Refinery AB.

Vår vision

En dag i framtiden säljer vi ingen fossil bensin eller diesel alls.

Att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Så låter visionen som får oss att kliva ur sängen varje morgon. Vår bransch står inför några av världens tuffaste miljöutmaningar och med 1 500 obemannade och bemannade tankställen i Norden samt eget raffinaderi har vi både möjligheten och viljan att ta ansvar och hitta lösningar som bidrar till förändring. Vi jobbar målmedvetet med att utveckla nya grönare drivmedel och moderna lösningar som minskar klimatpåverkan. På St1 har vi en engagerade kultur av entreprenörskap och innovation.

Om tjänsten:
På Raffinaderiet är vi drygt 250 anställda och tillsammans med våra entreprenörer och konsulter kan vi ibland vara minst det dubbla. Raffet körs tryggt 24/7 av våra duktiga medarbetare.

På HR-avdelningen arbetar vi nära varandra och verksamheten. Du kommer att skapa kontaktytor på alla avdelningar och med alla olika professioner vi har. Vi är idag ett team på 5 personer som arbetar på HR och kommunikation och ditt största fokus kommer ligga på att skapa struktur, sätta upp processer, implementera personalsystem, digitalisering av bland annat våra utbildningar. Samtidigt, även om vi växer, så är vi fortfarande ett relativt litet raffinaderi, där vi alla är beredda att hugga i både högt och lågt med diverse uppgifter inom personalområdet.

Har du en bakgrund inom andra HR-relaterade områden, såsom rekrytering, rehab, arbetsrätt och avtalsfrågor till exempel, kommer det att vägas in till det positiva. Tjänsten är placerad på vårt raffinaderi som är beläget på Hisingen precis vid Älvsborgsbron.

HR-avdelningen har en central roll i organisationen och vi är ett fantastiskt positivt team. Vi ser lösningar, inte problem, och vår vardag innehåller allt från att stötta och ta tag i akuta situationer som att arbeta med vårt långsiktiga HR-arbete nära kopplat till vår vision.

"Du kommer arbeta nära mig och teamet, vi fördelar våra jobb utifrån den rådande situationen men jobbar samtidigt med långsiktiga planer där vi alla tar ägarskap i olika processer och projekt.

Jag strävar efter att ha ett öppet klimat i mitt team där vi delar med oss av våra kunskaper och erfarenheter på ett prestigelöst sätt. Att skapa/bygga relationer och tillit är HR´s största uppgift, det tummar vi aldrig på!"

- Sarah Westas Björklund - HR Manager

”Jag har känt mig hemma sedan dag ett!
Här har man verkligen möjlighet att få vara med och påverka, komma med egna idéer och sen har vi dessutom väldigt roligt tillsammans!”

- Åsa Westher, HR Business Partner


Huvudsakliga uppgifter:

 • Implementera personalsystem- ett initialt stort projekt
 • Onboarding i personalsystem
 • Utbildning - bygga upp en modul i personalsystemet
 • Uppdatera policys, strukturera och skapa rutiner och processer för våra styrdokument

I rollen som HR Business Partner ingår även:

 • Att hantera och tolka avtalsfrågor, vi har fyra olika avtal att förhålla oss till
 • Att stötta vid lönerevision, lönekartläggning
 • Chefsstöd
 • Rekrytering
 • Intern/extern kommunikation

Personliga egenskaper:
Tjänsten som HR Business Partner är en bred roll och du kommer att behöva skifta fokus mellan arbetsuppgifterna under dagen. Därför söker vi dig som är flexibel, handlingskraftig och har en väl utvecklad initiativförmåga. Andra önskvärda egenskaper är att du är strukturerad och lösningsorienterad med en positiv inställning.

Erfarenhet:

 • Utbildning som beteendevetare, personalvetare eller motsvarande
 • Erfarenhet som HR Business Partner eller personalansvarig
 • Erfarenhet av systemimplementering
 • Mycket goda kunskaper i Office, Excel

Varför ska du arbeta på St1?
Vi är ett mycket drivet företag med en stark vision som vi aldrig förhandlar om! St1 är på en spännande transformationsresa, där bolaget och raffinaderiet är involverade i flera områden för omställning. Vår första gröna anläggning är redo att tas i drift under 2023. Och med det kommer även mer resurser att behövas, såsom den här rollen. Vi erbjuder dessutom:

 • Bonuslön
 • Träningsmöjligheter, motionsbidrag samt subventionerad företagshälsovård
 • Föräldrautfyllnad av lön
 • Andel i företagets vinstandelsstiftelse m.m.
 • Hälsoundersökningar

På vår karriärsida kan du läsa mer om hur det är att arbeta hos oss: https://career.masterhelp.se/st1-refinery

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Malou Magnusson på Intenso Teknikrekrytering, telefon 0707-588745.

Hur söker jag tjänsten?
Sök tjänsten genom att trycka på ansökningsknappen, då får alla som är inblandade i rekryteringen tillgång din ansökan. Urval sker löpande varför vi gärna ser att du ansöker så snart som möjligt. Tillträde efter överenskommelse.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag undanbedes vänligen då vi sköter rekryteringen själva i enlighet med för denna rekrytering beslutad process.

Om St1
St1är ett finländskt energibolag som i sin verksamhet förverkligar sin vision om att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Bolaget undersöker och utvecklar företagsekonomiskt lönsamma energilösningar som är skonsammare för miljön. St1:s energitjänster och produkter sträcker sig från vindkraft till det bioavfallsbaserade bränslet Refuel RE85 med höginblandning av etanol. Bolaget har sex produktionsanläggningar för bioetanol i Finland, ett raffinaderi i Göteborg och sammanlagt 1200 St1- och Shellstationer i Finland, Sverige och Norge. Bolaget har sitt huvudkontor i Helsingfors.

St1 Refinery AB är ett av världens mest energieffektiva. På ST1 Raffinaderi, som är beläget på Hisingen, arbetar drygt 250 experter inom oljebranschen med produktion och underhåll av anläggningen. Raffinaderiet är verksamt dygnet runt, året runt. Raffinaderiet är sedan 1997 miljöcertifierat enligt ISO 14001. Som arbetsgivare erbjuder vi bland annat bonuslön, utfyllnad av föräldraförsäkring vid barnledighet, träningsmöjligheter samt företagshälsovård.

Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll HR & Personal, Löner & Förmåner, HR-administration, Utbildning & Personlig utveckling
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.intenso.se/sv
Sista ansökningsdag 10 sept 2022 (70 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.