Byggingenjör till St1 Refinery

Byggingenjör till St1 Refinery

St1 Refinery AB söker en byggingenjör

Kan ett energibolag vara miljökämpar?

Fråga oss och svaret är ett rungande JA! St1 har stor erfarenhet av att driva stationer och vi har en obotlig nyfikenhet på framtiden. Från bränslen som inte påverkar vårt klimat till hur morgondagens smarta påfyllningsstationer ska se ut. Vår vision är att vara den ledande producenten av CO2-medveten energi. Så låter visionen som får oss att kliva ur sängen varje dag. Vår bransch står inför några av världens tuffaste miljöutmaningar och med 1500 obemannade och bemannade stationer i Norden och eget raffinaderi har vi både möjligheten och viljan att ta ansvar och hitta lösningar som bidrar till förändring! Vill du vara med på den resan? Varmt välkommen med din ansökan!

Är du ingenjör och arbetar idag inom någon industri och är redo för nästa utmaning? Trivs du i en atmosfär där det är högt i tak och där du faktiskt kan påverka? Då har vi jobbet för dig!

Brinner du för att jobba med konstruktion och driva spännande projekt med främsta målsättning att förbättra säkerhet, tillförlitlighet och effektivitet i en dynamisk miljö? Vill du vara med i utvecklingen av vår konvertering till förnybara bränslen? Då har vi utmaningen för dig!

Arbetsuppgifter:

Du kommer att tillhöra underhållsavdelningen, med bland annat ett team av projektingenjörer och konstruktörer, som i huvudsak genomför projekt med främsta målsättning att förbättra säkerhet, tillförlitlighet och effektivitet på våra anläggningar. Som byggingenjör kommer du att jobba med byggprojekt i olika storlekar inom bl.a. betong, stål, mark och anläggning. Du arbetar nära övriga nyckelbefattningar inom projekten och i organisationen. Du ansvarar för frågor som berör fastighet, mark, tillstånd och myndighet samt kontakter med övriga intressenter. Du kommer även inom rollen som ansvarig för fastigheter, mark och tillstånd att fungera som företagets förlängda arm för att bevaka företagets intressen gentemot andra parter och intressenter.

Följande arbetsmoment ingår löpande:
  • Samordna och driva projekten framåt i samråd med anställda, konsulter och entreprenörer ute i anläggningen.
  • Planering, kostnadsberäkningar, budgetering, upphandlingar, konsultationsgranskningar och riskanalyser.
  • Ansvara för beräkningar inom stabilitet och hållbarhet vid nyproduktioner
  • Ekonomisk uppföljning av projekten
  • Bevakning av raffinaderiets intressen gällande fastigheter, mark och tillstånd
Du rapporterar till raffinaderiets Underhållschef.

Vi kan erbjuda dig ett intressant och spännande arbete med mycket kontaktyta mot andra avdelningar inom raffinaderiet och möjlighet att utvecklas inom företaget.

Vem är Du?

Du är civil-, byggingenjör eller högskoleingenjör med flerårig dokumenterad yrkeserfarenhet av liknande roll inom området, gärna med kännedom av PBL, plan- och bygglag. Erfarenhet av lättare beräkning av hållfastighet är meriterande. Vi ser att du har en vana att hantera myndigheter, byggnader och miljötillstånd. Meriterande är om du har utbildning inom entreprenadsjuridik och har erfarenhet av kontraktsansvar och kontrollansvar. Vidare ser vi att du är flexibel och att du trivs både med teoretiska och praktiska arbetsuppgifter.

Som person är du strategisk och ansvarsfull och har förmåga att driva projekt framåt till uppsatta mål. Vi uppmuntrar och ser gärna att du tar egna initiativ, är lösningsorienterad och har ett öga för detaljer. Som byggingenjör krävs det att du är lyhörd, kommunikativ och relationsskapande, då du både har kontakter internt och externt.

Arbetets art kräver att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Andra språkkunskaper är meriterande.

Vi erbjuder
  • Ett utvecklande och spännande arbete i en bransch som är under stor förändring med flera spännande projekt
  • Bonuslön
  • Träningsmöjligheter, motionsbidrag samt subventionerad företagshälsovård
  • Föräldrautfyllnad av lön
  • Andel i företagets vinstandelsstiftelse m.m
På vår karriärsida kan du läsa mer om hur det är att arbeta hos oss: https://career.masterhelp.se/st1-refinery

Är Du intresserad?

Tjänsten är en tillsvidareanställning och ska tillsättas snarast. Urval sker löpande varför vi gärna ser att du ansöker så snart som möjligt.

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Personalchef Sarah Westas Björklund på 031-744 62 47 eller sarah.westas-bjorklund@st1.se Din ansökan skickar du via ansökningsknappen.

St1 är ett finländskt energibolag som i sin verksamhet förverkligar sin vision om att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Bolaget undersöker och utvecklar företagsekonomiskt lönsamma energilösningar som är skonsammare för miljön. St1:s energitjänster och produkter sträcker sig från vindkraft till det bioavfallsbaserade bränslet Refuel RE85 med höginblandning av etanol. Bolaget har sex produktionsanläggningar för bioetanol i Finland, ett raffinaderi i Göteborg och sammanlagt 1200 St1- och Shellstationer i Finland, Sverige och Norge. Bolaget har sitt huvudkontor i Helsingfors.

St1 Refinery AB (fd Shell Raffinaderi AB) är ett av världens mest energieffektiva. På ST1 Raffinaderi, som är beläget på Hisingen, arbetar drygt 200 experter inom oljebranschen med produktion och underhåll av anläggningen. Raffinaderiet är verksamt dygnet runt, året runt. Raffinaderiet levererar fjärrvärme till Göteborgs stad och är sedan 1997 miljöcertifierat enligt EMAS och ISO 14001. Fjärrvärmen används till uppvärmning av 70,000 bostäder, vart fjärde hushåll i Göteborg, vilket möjliggörs av världens största anläggning för återvinning av avfallsvärme.

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag undanbedes vänligen då vi sköter rekryteringen själva i enlighet med för denna rekrytering beslutad process.

Sökord: byggingenjör, civilingenjör, entreprenadingenjör inom mark och anläggning, byggnadsingenjör, väg- och vatteningenjör.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Byggingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering AB
Sista ansökningsdag 7 juni 2020 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.