Rekryterare till Specsavers, Göteborg

Rekryterare till Specsavers, Göteborg

Vill du utveckla och stötta Specsavers expansion i Sverige genom att rekrytera framtida butiksägare? Som vår nya rekryterare kommer du arbeta med rekrytering av både retail och optikerpartner (butiksägare) till Specsavers butiker. Här får du jobba med att attrahera och rekrytera framtida talanger, samtidigt som du bygger ett riktigt starkt arbetsgivarvarumärke.

Du kommer att ansvara för att bygga en talangpool av interna- och externa kandidater som passar in i vårt koncept. Ditt interna nätverk är stort och att bygga och underhålla relationer är viktigt. Inte minst med våra partners som driver Sveriges 117 butiker.

Din roll innebär att:
 • Ansvara för partnerrekryteringen i Sverige.
 • Attrahera, utvärdera och stötta kandidater genom rekryteringsprocessen och kontinuerligt uppdatera dina interna samarbetspartners.
 • Utföra personlighetstester, referenstagning, bakgrundskontroller.
 • Stötta med övrig rekrytering (optiker och butikspersonal).
 • Tillsammans med övriga teamet vidareutveckla arbetssätt i enlighet med vårt employer brand-arbete.
 • Bygga intern- och extern talangpool genom aktiviteter såsom deltagande på events, interna utbildningsprogram, butiksbesök och marknadsföring.
Önskvärd bakgrund för att lyckas och trivas:
 • Du är nyfiken och självgående med god förmåga att samarbeta, inkludera och engagera andra.
 • Du ser till kandidatupplevelsen och arbetar för att stärka arbetsgivarvarumärket genom hela rekryteringsprocessen.
 • Framgångsrikt tillvägagångssätt för att hitta rätt kandidat.
 • Du har flerårig rekryteringsbakgrund, gärna inom retail och/eller franchisetagare.
 • Erfarenhet av personlighetstester, vi använder idag Hogan men inget krav på just Hogancertifiering.
 • Gillar variationen i arbetet med stort fokus på det operationella.
 • Du har möjlighet att resa i hela landet efter behov (ca 2-3 gånger/månad).
 • Goda kunskaper svenska och engelska, i tal och skrift.
Om Specsavers:

Visste du att Specsavers är ett familjeägt företag? Även om vi genom åren har växt och blivit ett stort internationellt företag, så har vi fortfarande samma grundsyn och värderingar. Vi tror starkt på att om vi litar på och stöttar dig, så kommer du att trivas och lyckas med ditt arbete. Vi har haft en fantastisk utveckling och har hela tiden utmanat oss själva, allt för att komma närmare vår vision: att förändra liv genom bättre syn och hörsel. Specsavers är idag världens största privatägda optikerkedja med butiker och kontor i elva länder. Våra 37 000 engagerade medarbetare arbetar tillsammans varje dag för att tillhandahålla ögon- och hörseltjänster till över 38 miljoner kunder världen över.

Vi erbjuder dig:

Du blir en del av Sveriges bästa arbetsplats. I år kammade vi stolt hem första placeringen i medarbetarundersökningen Great Place to Work, i kategorin stora företag. Rollen som rekryterare är omväxlande och spännande och du kommer verka i ett starkt tillväxtbolag, där du tillsammans med kompetenta kollegor påverkar företagets framgång. Du kommer tillhöra och ha ett nära samarbete med det svenska rekryteringsteamet som idag består av 3 personer. Vi är ett sammansvetsat gäng som samarbetar och som stöttar varandra i alla lägen. Att ha roligt på vägen är minst lika viktigt som att nå våra mål. Du blir också en del av vårt engagerade rekryteringsteam inom norra Europa-regionen där vi utbyter erfarenheter och stöttar varandra.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och utgår från vårt fina kontor i Göteborg. Självklart finns möjlighet att arbeta hemifrån till viss del. Undrar du över något är du välkommen att ringa Karin Bengtsson på 0723-151574 eller karin.bengtsson@specsavers.com

Vi intervjuar löpande, så skicka in din ansökan redan idag.
Mer info
Kontaktperson Karin Bengtsson
Telefon 0723151574
Område Göteborgs stad
Yrkesroll HR & Personal, Rekrytering
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://join.specsavers.com/se/
Sista ansökningsdag 30 maj 2022 (11 dagar kvar)