Business Controller till Specma Group, Göteborg

Business Controller till Specma Group, Göteborg

Specma Group söker en drivkraftig Business controller som lockas av en bred roll där rätt person får möjligheter att påverka innehållet och utvecklingen i tjänsten. Du kommer att stödja och supportera våra producerande dotterbolag i Sverige, Europa och Asien. Detta innebär bl. a ekonomiska beräkningar, analyser och uppföljning, samt fungera som ett stöd för övriga delar inom verksamheten. Tjänsten är placerad vid huvudkontoret i Högsbo/Göteborg, men du kommer att ha ett nära samarbete med kollegor på våra övriga kontor runt i världen. Du rapporterar till Group Business Controller där fokus är analyser och beslutsunderlag. Koncernredovisning samt redovisning i dotterbolagen sköts av en separat avdelning.

Ansvarsområden som Business controller:
 • Marginalanalyser
 • Analys av variationer i tillverkning och inköp
 • Nyckeltalsjämförelser
 • Analys och uppföljning av standardkostberäkningar
 • Produktkalkylering, för - och efterkalkyler
 • Investeringsuppföljning
 • Stödja verksamheten i budgetarbete
 • Stödja verksamheten med ad-hoc analyser
Kvalifikationer och erfarenhet

Till rollen som controller söker vi dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi, gärna med inriktningen industriell ekonomi eller liknande. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet som business controller gärna i tillverkande bolag. Du har goda kunskaper och förståelse för ekonomistyrning, rapportering av företagsekonomiska frågor och uppföljning samt utredningsarbete av verksamhet, inklusive budget- och prognosarbete. Har du erfarenhet av IFS, Jeeves eller liknande större affärssystem är det en fördel. Du är vass inom Excel och är en van användare av resterande MS Office-paketet. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

För att trivas och vara framgångsrik i rollen som controller är du en person som har ett stort engagemang, brinner för det du gör och tar personligt ansvar för att nå mål. Du levererar hög kvalitet, har en god förmåga att se samt komplettera med information för att skapa helheten men du kan också analysera frågor och bryta ned dem i sina beståndsdelar när det krävs.

Du vill utveckla och förbättra processer samt har en god problemlösningsförmåga. Du är inte rädd för att våga ifrågasätta om det behövs. Rollen ställer också krav på ett självgående och flexibelt arbetssätt samt att du trivs med att arbeta i en international organisation där du får möjlighet att utveckla din arbetsroll.

Placeringsort: Göteborg

Om Specma Group AB

"Specma Group är branschledande inom applikationsanpassade system och komponenter för hydraulik på den nordiska marknaden. Verksamheten har sin bas i Sverige men med produktionsenheter i både Europa och Asien har Specma en betydande ställning även internationellt. Specma Group omsätter ca 1,7 miljarder kr och har ca 850 medarbetare samt är dotterbolag till Hydra Grene A/S som ingår i börsnoterade Schouw & co. Verksamheten är övergripande uppdelad i två divisioner, OEM och Industry & Aftermarket. Läs mer på vår hemsida www.specma.com."

I denna rekryteringsprocess samarbetar Specma Group med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig Rekryteringskonsult på Meritmind, Heidi Höyem, på 0705-131622. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)