Business Controller till Sortera Group, Göteborg

Business Controller till Sortera Group, Göteborg

Vi söker en Business Controller som lockas av att arbeta affärsnära i ett spännande, satsande och växande företag. Sortera Group befinner sig i en expansiv fas och räknar med att öka i omsättning både genom förvärv och organisk tillväxt under kommande år. I rollen som Business Controller kommer du att tillhöra affärsområdet Materials och din främsta uppgift blir att stötta affärsområdeschef vad gäller business controlling och finansiellt affärsstöd. Med tanke på den tillväxtfas företaget befinner sig i är tempot högt och man kan räkna med att saker händer fort! Sortera Group har en stark företagskultur och du kommer att arbeta med engagerade och prestationsdrivna kollegor.

Organisatoriskt ingår du både i affärsområdet Materials ledningsgrupp samt i CFOs ledningsgrupp och du rapporterar till CFO i Stockholm. Affärsområdeschef för Materials är, liksom denna roll, placerad i Göteborg där man totalt är 12 kollegor. Du har många kontaktytor i organisationen, bl a den centrala ekonomifunktionen som du arbetar nära för att förbättra finansiella processer och säkerställa kvalitet i bokslut. Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat:
 • Forecasting och budgetering
 • Delta i och analys av månadsbokslut samt kostnad/intäktsanalys
 • Lönsamhetsanalys för projekt inom affärsområdet
 • Ta fram Business Case och Investment Case
 • Delta i M&A processer
 • Stötta i kommersiell risk management
 • Driva arbetet med KPI:er
 • Arbeta med utveckling av ekonomiprocesser
Avgörande för att trivas i rollen är att du lockas av hög förändringstakt och att du gillar när uppgifter kommer ad-hoc. Du vill arbeta verksamhetsnära, är kommunikativ och skapar lätt kontakter i organisationen. Erfarenhetsmässigt har du så pass mycket med dig att du arbetar självständigt och målstyrt. Du vågar utmana, är nyfiken och proaktiv i ditt arbete. Vi tror att du som söker är utvecklingsfokuserad och ser möjligheter i en organisation under tillväxt! Din bakgrund/kunskap innefattar:
 • En utbildning inom ekonomi från högskola/universitet
 • Minst 5 års erfarenhet från en framåtlutad roll som Business Controller
 • Grundläggande kunskaper inom redovisning
 • God systemvana och goda kunskaper i Excel
 • Stor fördel om du kommer från bygg/entreprenad
Är detta nästa steg i din karriär? I denna rekrytering arbetar Sortera Group tillsammans med Jerrie. Sista ansökan har passerat men har du intresse är du fortsatt välkommen att skicka in din ansökan eller kontakta ansvarig rekryteringskonsult Emma Sjösvärd på 0723-085 300 eller emma.sjosvard@jerrie.se
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sortera är genom sina tre affärsområden (Recycling, Industry och Materials) den främsta och mest specialiserade aktören inom bygg/anläggnings-avfall i Sverige. Med våra drygt 300 anställda och en omsättning överstigande en miljard kronor bedriver vi verksamheten i egen regi från försäljning, insamling och återvinning till slutmottagare. Sortera är verksamma från Gävle i norr till Ystad i söder. Sortera verkar under varumärken såsom Sortera, BIG BAG, Sortera Industry, Åkerisäcken, Sortera Materials och EnvyTech. Sortera har historiskt växt kraftigt på ett framgångsrikt sätt både organiskt och genom förvärv och har sista tre åren genomfört tre förvärv per år. Läs gärna mer på www.sortera.se.