Teknisk säljare EL till Solar Sverige AB, Göteborg

Teknisk säljare EL till Solar Sverige AB, GöteborgVi söker

mitt-mål-är-nöjda-kunder

Teknisk säljare EL


Vi erbjuder

Ett omväxlande och utmanande arbete hos ett av norra Europas mest innovativa och ledande Sourcing & Services-företag inom El, VS och Industri. Vi vet att Solars möjligheter att växa hänger på att våra medarbetare fortsätter att utvecklas. Personlig utveckling värderar vi högt och vi erbjuder bland annat olika utbildningsprogram för din karriärsutveckling. Vi lever efter mottot "stronger together" och nu behöver vi dig för att bli ännu starkare.

"Jag har arbetat på Solar i 17 år och började själv min resa som teknisk säljare. Det som inspirerar mig mest som ledare är att se medarbetare utvecklas i sina roller! Tillsammans med mitt team vill jag arbeta kreativt för att erbjuda våra kunder mer än bra produkter. Som teknisk säljare på Solar hjälper du våra kunder med sitt dagliga behov med ambition att skapa mervärde utifrån våra produkter, tekniska lösningar och vårt tjänsteerbjudande"

- Patric Oscarsson, Chef Kompetenscenter Installation.

Huvudarbetsuppgifter

Utifrån kundens behov arbetar du med försäljning av Solars produkter och tjänster i digitala kommunikationssystem som telefon och dator. I din roll kommer du att driva ditt arbete självständigt, men samtidigt samarbeta med kollegor inom Solar för att ge våra kunder bästa möjliga lösning av produkter och tjänster, såväl offertarbete, genomgå nya kunders potential och utföra kundaktiviteter. Du kommer även att vara en del av vårt löpande förbättringsarbete.

Kvalifikationer
  • Teknisk/Elteknisk utbildning på gymnasienivå eller motsvarande erfarenhet (exempelvis som säljare, installatör/montör eller tekniker)
  • Goda kunskaper i Officepaketet och arbete i digitala kommunikationsmedel
  • Grundläggande kunskaper i engelska
  • Gärna erfarenhet inom försäljning
  • Teknisk vidareutbildning förslagsvis från elbranschen ses som meriterande
Profil

Förutom att du har ett stort intresse för problemlösning och försäljning ser vi att du är serviceinriktad och tycker om att arbeta med många kontaktytor. Du har förmåga att förstå kundens behov och omvandla detta till ett aktivt sälj genom ett engagerat, kreativt och lösningsorienterat bemötande. Du tar stort eget ansvar i ditt arbete att agera professionellt, hitta effektiva lösningar för våra kunder och säkerställa goda affärer för att tillsammans med ditt team nå uppsatta mål. Utmaningar tar du till dig som en möjlighet att utvecklas i din roll. För att lyckas som Teknisk säljare hos oss behöver du trivas med ett strukturerat arbetssätt och att dagligen arbeta med digitala kommunikationsmedel.

Kontakt och ansökan

Låter detta som du? Vi arbetar med löpande urval varför vi önskar din ansökan snarast.

Önskar du ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Patric Oscarsson, Chef Kompetenscenter Väst, mobil 0705 95 78 08

Välkommen med din ansökan via länk!

Var social med oss!Vår framgång bygger på serviceinriktade medarbetare med förmågan att omvandla tillfällen till resultat. Som medarbetare på Solar får du sällskap av 3 600 andra klart-jag-kan-typer som tror på styrkan i att säga ja. Tillsammans är vi en av norra Europas ledande sourcing- och serviceföretag inom EL och VVS. Vi marknadsför 215 000 produkter och säljer unika lösningar. Nu ska vi bli fler. 2016 hade vi en omsättning på 11,1bn DKK. Den vill vi öka. Om du är en person som kan ge kunderna vad de behöver och inte bara vad de frågar efter, tycker vi att du ska söka dig till oss. Gå in på www.solar.se


Sökord: säljare, försäljare, försäljning, teknisk försäljning, teknisk försäljare, tekniskt sälj, försäljningsingenjör,
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Teknisk rådgivare & Försäljningsingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Solar Sverige AB
Sista ansökningsdag 29 nov 2019 (42 dagar kvar)