Vi utvecklar vårt miljöteam på Skrotfrag AB i Göteborg!

Vi utvecklar vårt miljöteam på Skrotfrag AB i Göteborg!

Vill du vara med och bidra till den fortsatta utvecklingen av ett aktivt och affärsstödjande kvalitets- och miljöarbete? Är du en noggrann och driven Miljösamordnare? Kanske är du nyfiken på återvinningsbranschen och vill jobba i ett entreprenörsföretag. Skrotfrag söker just en erfaren miljösamordnare.

Om arbetet
Skrotfrag AB erbjuder ett omväxlande och självständigt arbete i en spännande bransch hos en av Sveriges ledande koncerner inom skrot- och metallåtervinning. Rollen innebär bl.a.
  • Support till filialchefer i det dagliga miljö-, arbetsmiljö-, säkerhets- och kvalitetsarbetet på respektive filial.
  • Driva myndighetsärenden och upprätta goda relationer med tillsynsmyndigheter.
  • Beredning och handläggning av miljörapporter, tillståndsansökningar och anmälningsärenden.
Vi har aldrig långt till beslut och har lätt för att ändra riktning snabbt, du kommer ha möjlighet att forma din egen vardag och utveckla din kompetens i en inspirerande miljö. Du kommer att ha direktkontakt med ledningsgruppen på SKrotfrag AB.

I rollen innebär det att arbeta med de övergripande arbetssätten så att de blir så effektiva som möjligt samt att även vara delaktig och stödja i våra entreprenader med din spetskompetens.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Förstå och hitta i miljölagstiftningen.
  • Säkerställa att gällande lagstiftning för miljö följs ute på filialerna.
  • Bevakar och informerar om nya lagar och regelverk.
  • Förmåga att bygga långsiktiga relationer både internt och externt.
  • Provtagning (vatten och markprover) enligt gällande normer och kunna tolka analysresultat.
Som en del i miljöteamet på Skrotfrag AB är du en viktig del i att bygga en kultur med fokus på säkerhet, arbetsmiljö och bra kundbemötande.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av miljöarbete i ett entreprenadföretag, myndighet eller erfarenhet av att arbeta affärsinriktat i liknande befattningar. Du har en utbildning inom miljöområdet med examen från Universitet eller Högskola alternativt annan motsvarande kompetens. Kunskap om gällande miljölagstiftning och hur denna påverkar verksamheten är ett krav. Du är van vid och trivs med att vara ute i verksamheten och har erfarenhet av att arbeta med tillstånds- och anmälningspliktiga ärenden. Vi förutsätter att du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Tyska och andra språk är meriterande.

Du har goda kunskaper i Word och Excel. Vi ser det som meriterande om du har kunskap i vattenreningsfrågor samt kemi och erfarenhet ifrån internrevision, offentlig verksamhet, liknande branscher som Skrotfrag AB eller som projektledare inom miljö & hälsoskydd samt erfarenhet inom arbetsmiljö. Erfarenhet av att göra inspektioner inom miljöområdet samt ISO vana är meriterande.

Har du även erfarenhet av notifiering, bygglovsansökningar är även detta ett plus men ej ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att trivas hos oss bör du tycka du om att jobba i ett företag med utpräglad entreprenörsanda, högt tempo när det behövs och utvecklande utmaningar. Du har tillräckligt med erfarenhet för att direkt från start ta ett stort eget ansvar. Du är strategisk, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Som person är du affärsmässig, drivande och strukturerad samt har ett utpräglat miljötänk. Du har också en god samarbetsförmåga och bidrar till att skapa ett väl fungerande effektivt team med gemensamma mål och ambitioner. På Skrotfrag strävar vi efter att tillsammans göra varandra bättre!

Om Ansökan
I denna rekrytering kommer vi löpande att hantera urval och intervjuer vilket gör att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.
Ansökan skickar du till jobb@skrotfrag.se.

För mer information eller frågor, kontakta Paul Johansson, paul.johansson@skrotfrag.se.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Miljö & Djurvård, Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://skrotfrag.se/
Sista ansökningsdag 28 maj 2021 (47 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skrotfrag AB är en koncern med drygt 20-talet anläggningar i södra och mellersta Sverige som tar emot, förbehandlar, fragmenterar och återvinner skrot. Omtanke om miljön är en viktig del av vår verksamhet och vi strävar efter minsta möjliga miljöpåverkan genom mesta möjliga återvinning. Vi omsätter runt 700 mkr och är ca 130 anställda. Merparten av vår produktion exporteras. När Skrotfrag grundades 1972 var verksamheten främst inriktad på bilskrotning, men i dag har fokus breddats. Numera tar vi emot såväl elektronik och vitvaror som järnskrot och tunga fordon. Läs mer på www.skrotfrag.se