HR-ansvarig till Skrotfrag

HR-ansvarig till Skrotfrag

Detta är initialt ett konsultuppdrag och med tanken att det ska övergå i en anställning hos Skrotfrag. Tjänsten är på 75-.100% beroende på vad som passar dig bäst.

Skrotfrag AB erbjuder ett omväxlande och självständigt arbete i en spännande bransch hos en av Sveriges ledande bolag inom skrot- och metallåtervinning. Vi söker dig som vill bli chefernas självklara stöd inom HR, som tycker om att "ligga steget före” och är van att arbeta med kontinuerliga förbättringar i vardagen.

Ditt uppdrag

I din roll arbetar du brett och verksamhetsnära inom hela HR-området. Du stöttar det 20-tal chefer som finns på de olika anläggningarna i alla personalrelaterade frågor, både genom coachande samtal och genom praktiskt deltagande i olika situationer. Bland annat arbetar du med rådgivning och stöd inom arbetsrätten, rekrytering, organisationsförändringar, chefsutbildning och kompetensutveckling. Du är ett stöd i rehabiliteringsarbete, deltar i förhandlingar med facklig motpart samt bistår i årliga lönerevisioner. Tillsammans med ledningsgruppen arbetar du med att ta fram och utveckla personalhandbok, gemensamma riktlinjer, processer och rutiner.

Din bakgrund
Vi ser att du har relevant utbildning inom HR eller personal samt några års erfarenhet av brett, kvalificerat och självständigt HR-arbete. Du har goda kunskaper i arbetsrätt och erfarenhet av förhandlingar. Vi vill gärna att du har erfarenhet av kollektivavtal med IF Metall, Unionen och Handels. Du har mycket god förmåga att kommunicera både muntligt och skriftligt samt att hantera Officepaketet. Körkort är ett krav då du måste kunna besöka Skrotfrags anläggningar.

Personliga egenskaper
Du är trygg i dig själv, strukturerad och engagerad. Du trivs i en föränderlig miljö där dina uppdrag uppstår efter verksamhetens behov och där vardagen inte alltid går att planera i förväg. Du har lätt för att skapa kontakter och inge förtroende med såväl chefer, medarbetare och kollegor.

Som person är du ödmjuk, lyhörd och har en god samarbetsförmåga. Du är tålmodig samtidigt som du har energi och trivs med utmaningar i arbetet. Du uppträder professionellt, har hög integritet, naturlig pondus och klarar av att hantera svåra situationer självständigt. Vidare har du en god kommunikativ förmåga och en kreativ läggning.

När du blir en av oss
Som konsult hos Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal - inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg i din anställning. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning. Vi är också måna om att du som konsult känner dig som en del av gänget. Vi har därför konsultevents och en nära dialog med dig under hela ditt uppdrag. Vill du läsa mer om hur det är att jobba som konsult via oss, läs mer här.

Nyfiken på att veta mer?
Du får gärna kontakta mig Anette Hartlin (anette.hartlin@wise.se) om du har frågor om rollen eller undrar hur processen ser ut framöver.

Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Vi ser fram emot att höra från dig!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll HR & Personal, Personalchef, Rekrytering, HR-administration
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 14 maj 2021 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Skrotfrag är ett familjeföretag som har 23 anläggningar i södra och mellersta Sverige som tar emot, förbehandlar, fragmenterar och återvinner skrot. Miljötänk är en viktig del för verksamheten och de strävar efter minsta möjliga miljöpåverkan genom mesta möjliga återvinning. De omsätter runt 700 mkr och är ca 110 anställda. Merparten av produktion exporteras. Läs mer på www.skrotfrag.se