Kalkylchef Hus Väst - GBG/Halland/Örebro/Värmland

Kalkylchef Hus Väst - GBG/Halland/Örebro/Värmland

Hus Väst söker en engagerad kalkylchef med sinne för detaljer

Vill du vara med och utveckla kalkylgruppen inom Hus Väst till Sveriges i särklass mest professionella kalkylorganisation? Som kalkylchef har du möjlighet att göra det. Kalkylgruppens uppgift är att erbjuda specialiserade kalkyltjänster inom anbuds- och projektekonomiarbetet. Kalkyl har genom sitt arbete en stor möjlighet att påverka såväl omsättning som lönsamheten i projekten. Det som kännetecknar oss är att vi har en stark koppling till ledorden effektivitet, ansvar och entreprenörskap.

Ditt uppdrag som kalkylchef

Som kalkylchef för Hus Väst är du ansvarig för en grupp marknads- och kalkylsamordnare/kalkylingenjörer om ca 6 personer. Du har ett chefsansvar som bland annat innebär en långsiktig utveckling av gruppen och dess medarbetare. Ett av våra nyckelord inför framtiden är att vi ska ha de bästa medarbetarna för varje uppdrag. De flesta av kalkyls uppdrag genomförs tillsammans med det lokala distriktet där din roll kan variera från att vara kalkylansvarig, en del i anbudsteamet eller ha en mer "bollplanksfunktion", det är en resursfråga alternativt det enskilda projektets komplexitet som avgör.

Att säkerställa kundnytta i såväl anbud som i produktionen är en viktig del av arbetet, vilket bland annat innebär att leda och fördela resurser på ett effektivt sätt. En annan högt prioriterad arbetsuppgift är att vara delaktig i marknadsbevakning tillsammans med ditt team och ansvariga chefer. Delaktighet i och styrning av våra större anbudsarbeten kommer också utgöra en stor del av arbetet.

I region Hus Väst utgör egenutvecklade projekt och samverkansentreprenader en stor del av vår omsättning, vilket medför att vi får göra många kostnadsbedömningar i tidiga skeden. I rollen kommer du som kalkylchef ofta vara den som utför dessa tidiga kalkyler, ibland består detta arbete i att göra en second-opinion på och stötta en annan medarbetare som gjort kalkylen.

Du ansvarar också för att rapportera och följa upp enhetens arbete, dels genom regionen men du kommer också ingå i Skanska Sveriges kalkylchefsgrupp som hanterar frågor inom anbud och projektekonomi. Målet är att skapa ett gemensamt och effektivt arbetssätt med de bästa verktygen, som ständigt förbättras och utvecklas. Att skapa förutsättningar för att attrahera de bästa kalkylmedarbetarna är också högprioriterat.

Du kommer att rapportera till regionens marknadschef.

Placeringsort är inom regionen. Vi har 8 distriktskontor inom region Hus Väst - Halmstad, Varberg, Borås, Alingsås, Skövde, Trollhättan, Karlstad och Örebro. En möjlighet att sitta på vårt kontor i Göteborg kan också diskuteras.

En värderingsstyrd och engagerad ledare

Du lever enligt Skanskas värderingar och brinner för att leda andra. Du är en trygg ledare som får dina medarbetare att trivas och nå sin fulla potential. Du inser att laget aldrig är bättre än den svagaste länken och det är viktigt för dig att se till att dina medarbetare är involverade och engagerade i verksamheten.

Som person är du noggrann, uppskattar struktur och har förmåga att fatta beslut utifrån ett helhetsperspektiv. Du drivs av att jobba mot mål och deadlines. Vi tror att du har en bred erfarenhet från byggbranschen och vi ser det som meriterande om du tidigare haft en motsvarande roll som kalkylchef eller har arbetat med kalkyl,- och eller anbudsansvar, erfarenhet kring kostnadsbedömningar i tidigt skede, projektekonomi och inköp.

Du har erfarenhet från att leda medarbetare, där du även har förståelsen i att leda på distans. Du har vana av att arbeta i enlighet med gemensamma arbetssätt och att ses som en förebild. Det är viktigt att du har en positiv inställning till samt erfarenhet av förändringsarbete och du verkar aktivt för ökad öppenhet och samverkan.

Branscherfarenhet? Ja, det ser vi naturligtvis som mycket positivt och meriterande. Vi är även nyfikna på dig som har erfarenhet från annan bransch men med motsvarande arbetsuppgifter.

Ansök idag eller senast 21 januari 2019

Skicka din ansökan med CV och personligt brev via länken nedan. För att garantera en säker och rättvis rekryteringsprocess tar vi inte emot ansökningar via e-mail eller post.

Har du några frågor? Kontakta rekryterande chef Fredrik Westergren på 010-448 17 47

Välkommen till Skanska!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.skanska.se
Sista ansökningsdag 22 jan (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren