Projektchef till Byggprojektering

Projektchef till Byggprojektering

Vi letar efter dig som har en gedigen erfarenhet av att driva stora byggprojekt. Dig som vill byta till ett bolag som bara bygger uppseendeväckande projekt. Här får du helt enkelt vara med och ansvara för Nordens mest spektakulära byggnader. På Skandinaviska Glassystem jobbar vi som vill komma med nya lösningar och hela tiden ligga i framkant. Vill du ansvara för att leda en av våra projektgrupper i mål så sök vår tjänst som Projektchef redan idag!

Arbetsuppgifter
I rollen som projektchef har du ansvar för genomförande av projekt större än 100 MSEK och fungerar som spindeln i nätet. Du har tillsammans med regionchefen det övergripande ansvaret för stora projekt, från projekteringsstadiet fram tills projektets färdigställande. Du kommer att samarbeta med regionchef, projekteringsledare, produktionsansvarig och entreprenadchef. Du upphandlar underleverantörer samt ansvarar för tidplan och kvalitetsarbete.

När projektet övergår i entreprenadfas är du närvarande och håller kontinuerlig kontakt med platsledning och egen personal på plats. Du har budgetansvar och arbetar fortlöpande med att optimera resurser inom projektet.

Projekten kräver att du som Projektchef är på plats så resor inom Skandinavien kommer att förekomma. Vi har kontor i både Stockholm och Göteborg så vi söker dig som bor nära någon av dessa städer.

Erfarenhet
Vi ser att du har minst 10 års erfarenhet av projektledning i entreprenad- eller konsultbranschen. Du har haft helhetsansvar för projekt större än 100 MSEK.Du har förmåga att förstå inte bara tekniska aspekter utan även de estetiska i varje unikt projekt.Du har goda kunskaper i entreprenad- och till viss del även inköpsjuridik. Du är bra på att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska.Du kommer ha Skandinavien som arbetsfält och det är meriterande om du har internationell erfarenhet sedan tidigare.

Utbildning
Civilingenjör eller motsvarande eller form av högskoleutbildning inom byggteknik.

Personliga egenskaper
Vi söker en erfaren ledare som är bra på att kommunicera, är beslutsam samt har en god förmåga att överblicka helheten.

Du är tydlig, driven och har sinne för affärer. Du har ett stort tekniskt intresse och är även intresserad av det estetiska.

Du är kundorienterad och bra på att bygga långsiktiga relationer och vårda dina upparbetade kontakter.

Möjligheter
Du erbjuds ett utvecklande och stimulerande arbete där du får användning för ditt tekniska kunnande i kombination med utlopp för din fantasi och kreativitet.

Rollen innebär frihet och självständighet och kommer ge möjlighet till personlig- och yrkesmässig utveckling.

Du erbjuds en nyckelposition i en expansiv och framgångsrik organisation.
Mer info
Kontaktperson Gabriella Berglund
Telefon 0708309239
Email Mejla Gabriella Berglund
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Bygg & Hantverk, Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 19 mars (26 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om oss

Skandinaviska Glassystem AB är ett av Skandinaviens ledande företag inom fasadentreprenader. Vi utvecklar och bygger unika klimatskalslösningar enligt kundens vision avseende design, funktion och känsla. Vi är specialiserade på kompletta fasadsystem, speciallösningar inom glas, bärande konstruktioner och tak. Vår drivkraft är kundorienterad teknologi och därför är lösningarna ofta mycket originella och avancerade.


Vi har idag byggt enstabil plattform av prestigefyllda projekt med nya system och är sedan år 2004


AAA-klassade. Vi utför entreprenader i egen regi och med egen personal håller vi i projektledning, projektering, försäljning, administration samt montage på arbetsplatsen.


Skandinaviska Glassystem AB etablerades 1994 och vårt huvudkontor ligger på kajkanten till Göta älv i Göteborg. I anslutning till Göteborgskontoret har vi en utvecklings – och stålverkstad och i Lysekil ligger vår modulverkstad. Vi har även regionkontor i både Stockholm och Köpenhamn. Idag har Skandinaviska Glassystem AB runt 120 anställda i Sverige, Norge och Danmark och omsätter cirka 400 miljoner per år.


Här på Skandinaviska Glassystem AB erbjuds du en plats i en organisation med fokus på kreativitet, kvalité, goda värderingar och en stark vilja att lyckas. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra medarbetare utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö med nya fasadprojekt och utmaningar. Vi är ett ungt och prestigelöst företag där alla samarbetar oavsett yrkestitel.