Rektor till Sigrid Rudebecks Gymnasium, Göteborg

Rektor till Sigrid Rudebecks Gymnasium, Göteborg

Som rektor ska du leda, samordna och utveckla skolan i enlighet med Sigrid Rudebecks värdegrund och vision. Du är en nyckelperson i att skapa ett gott klimat som främjar långsiktighet och kvalitet för medarbetare och elever. Du ansvarar för skolans pedagogiska utvecklingsarbete och arbetar i nära samarbete med biträdande rektor, lärarkollegium och övriga medarbetare. Rollen innebär också kontakt med grundskolor, näringsliv, universitet och högskolor samt andra intressenter.

I tjänsten som rektor ingår uppdrag som VD och du rapporterar till skolans styrelse, som är gymnasiets huvudman.

Du har goda ledaregenskaper, ett engagemang för skolutveckling och du drivs av att förädla en i grunden väl fungerande skola. Du har en förmåga att skapa goda och varaktiga relationer inom skolan och gentemot omvärlden. Som person är du kommunikativ, ansvarstagande, trygg i dig själv och har en hög arbetskapacitet och god administrativ förmåga. Du har ett prestigelöst och professionellt förhållningssätt och ditt ledarskap präglas av lyhördhet, förtroende och tydlighet.

Vi söker dig med tidigare erfarenhet av att leda en pedagogisk verksamhet och som nu vill ta dig an ett långsiktigt ansvar som Sigrid Rudebecks rektor med elevernas bästa i första rummet. Vi ser helst att du har genomgått rektorsutbildningen och har lärarbakgrund. Det är en fördel om du har erfarenhet av ekonomistyrning vilket ligger i helhetsansvaret i tjänsten som Rektor med VD-uppdrag.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev via maquire.se senast den 29 maj. Om du har frågor, kontakta Maria Hörnestam 076-338 76 46 eller Åse Torbjär Granath 076-338 87 97.
Mer info
Kontaktperson Maria Hörnestam
Telefon 031-788 22 57
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Maquire Sverige AB
Sista ansökningsdag 29 maj 2022 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sigrid Rudebecks Skola grundades 1869 och är idag en välrenommerad, respekterad och fristående gymnasieskola, Sigrid Rudebecks Gymnasium. Gymnasiet drivs i form av ett icke vinstdrivande aktiebolag som ägs av den religiöst och politiskt obundna stiftelsen, Sigrid Rudebecks Stiftelse.

Gymnasiet erbjuder två högskoleförberedande program, Natur- och Samhällsvetenskapsprogrammen. Skolan, som ligger i centrala lokaler i Vasastan, Göteborg har runt 470 elever och ett lärarkollegium med ca 30 legitimerade lärare. Läs mer om skolan på sigridrudebecks.se