Junior systemutvecklare till Carmenta

Junior systemutvecklare till Carmenta

Är du en junior utvecklare som vill utvecklas inom C#-utveckling samtidigt som du är med och bidrar till att förbättra samhällets blåljussystem? Sigma Young Talent söker åt Carmentas räkning dig som vill vara med och utvecklas inom C# och vara med och bidra till ett effektivare samhälle.

Då urval sker löpande rekommenderar vi dig att skicka in din ansökan redan idag.

Om Carmenta
Carmenta är ett växande mjukvaruföretag som utvecklar geografisk informationsteknik för verksamhetskritiska system i en internationell miljö. Deras produkter och lösningar används till exempel i avancerade ledningssystem för försvar och blåljusmyndigheter samt offentliga webbportaler där det ställs stora krav på prestanda och pålitlighet. Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla deras produkter för blåljus och SOS-system inom Public Safety.

Deras huvudkontor är i fina centrala lokaler i Göteborg där ungefär 70 medarbetare arbetar. Carmenta har också verksamhet i Stockholm, Spanien, Frankrike och Tyskland. Du blir här en del av ett kompetent och innovativ bolag som är i tillväxtfas.

Om rollen

Du kommer att arbeta i ett team där du är delaktig i utvecklingen av applikationer för bruk i larmcentraler som bland annat tar emot nödsamtal och håller ordning på ambulanser, eller applikationer som finns i ambulanser och räddningsfordon och som hjälper räddningspersonalen att effektivare hantera och hitta till olycksplatser och sjukhus. I rollen som junior C#-utvecklare är du med och vidareutvecklar dessa applikation genom att utveckla nya funktioner och optimera mjukvaran. Ditt jobb är oerhört viktigt och är med och bidrar till att fler liv kan räddas snabbare runt om i världen. Produkterna används idag internationellt och i Sverige, därför ger nya funktioner av mjukvaran direkt effekt.

Du utvecklar i en traditionell client/server i windowsmiljö i .NET och C# där Carmenta håller på och går över till micro services och molndrift. Vi ser det därför som en fördel om du har tidigare erfarenhet av molnteknik och utveckling av det. Du arbetar både med front- och backendutveckling då Carmenta ser att man ska ha förståelse för hela flödet och att man ser och lär av varandra.

Avdelningen som utvecklar dessa produkter består av cirka 25 st utvecklare där majoriteteten har lång erfarenhet inom området. Den senaste tiden har också juniora utvecklare börjat och eftersom Carmenta fortsätter växa söker de nu fler. Du kommer tillhöra ett team där du får ett tekniskt ansvar och också har en senior kollega som mentor. Teamen arbetar tillsammans för att vidareutveckla produkterna och ser till att du kommer in i arbetsuppgifterna på bästa sätt.

Din profil

För att trivas i rollen hos Carmenta ser vi att du:
  • Har en avslutad utbildning inom systemutveckling.
  • Har kunskap inom objektorienterad programmering.
  • Kommunicerar flytande på svenska och engelska i både tal och skrift.
Det är meriterande om du:
  • Har kunskap inom .NET och C#.
  • Har egna hobbyprojekt inom systemutveckling.
  • Har ett öga för eller gillar grafisk design.
  • Har kunskaper inom molnbaserad utveckling.
Som person ser vi att du trivs med att arbeta i mindre grupper där du får ta eget ansvar och arbeta självständigt. Du trivs med breda arbetsuppgifter och gillar att ha ett helhetsperspektiv. Vidare har du ett stort tekniskt intresse och gillar problemlösning men du känner framförallt nyttan med att vara med och utveckla Carmentas produkter för SOS-system.

Sigmas värderingar Passion & Execution präglar allt vi tar oss för och det är viktigt att du som blivande konsult kan identifiera dig med dessa. Mer om våra värderingar går att läsa vidare om i länken nedan.

http://www.sigmaitc.se/om-oss/varderingar

Ansökan

Då urval sker löpande ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Vi ser fram emot att läsa den! Vid frågor gällande denna rekrytering är du varmt välkommen att kontakta Sanna Andrén - sanna.andren@sigma.se
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, IT-Konsult, Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sigmaitc.se/sv/
Sista ansökningsdag 14 okt (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sigma Young Talent startade sin verksamhet 2014 och är specialister på en sak – unga talanger inom IT. Vi hjälper företag att växa och att framtidssäkra sin kompetens med hjälp av flexibla konsulttjänster. Bland våra kunder finns många välkända aktörer som är marknadsledande inom sina respektive branscher.

Vi är en del av Sigma-koncernen, som är Sveriges största privatägda teknikkonsultbolag med över 3000 medarbetare i tolv länder. Inom Sigma har vi visionen "Expect a better tomorrow" vilket är vår dagliga ledstjärna; en bättre morgondag för våra talanger, våra kunder och för samhället i stort. Detta medför att vi jobbar aktivt med socialt ansvarstagande och har bland annat ett stort engagemang i Star for Life och andra viktiga samhällsinitiativ. Läs gärna mer om dessa i länken nedan.

http://www.sigmaitc.se/om-oss/csr

Denna tjänst är en konsultrekrytering vilket innebär att du kommer vara konsult hos Sigma och efter överenskommen tid finns det möjlighet att övergå i anställning hos kund. Under din tid som konsult hos Sigma kommer du ges möjlighet att vara med på våra konsultmöten och kompetensträffar.

Som konsult hos oss blir du väl omhändertagen och vi är måna om att du ska trivas. Vi lägger stor vikt vid att upprätthålla den goda stämningen i vår grupp, bland annat genom gemensamma aktiviteter som föreläsningar, after works och gemensamma lunchträffar. Blir du konsult hos oss lyssnar vi till dig, dina behov och i vilken riktning du vill utvecklas.