Teknisk produktägare

Teknisk produktägare

Varje dag reser 410 000 personer med Västtrafik och vi arbetar för att ännu fler ska tycka att kollektivtrafiken är det naturliga valet. Vår bransch står inför flera stora förändringar som innebär nya och spännande utmaningar. Var med oss i arbetet med att fördubbla det kollektiva resandet i Västra Götaland till år 2025.

I rollen som teknisk produktägare kommer du att vara bryggan mellan produktägarna och utvecklingsteamen. Teamen utvecklar To-Go appen samt försäljningsplattformen för biljetter. Du kommer att ha många olika kontaktytor, både internt och externt med internationella kontakter i en spännande miljö där du gör skillnad för 400 000 personer varje dag.

Arbetsuppgifter
Din huvudsakliga arbetsuppgift är att ansvara för teamens leverans. För att teamen ska ha möjlighet att arbeta så effektivt som möjligt arbetar du kontinuerligt med att effektivisera processer och metoder samt med kontinuerliga förbättringsarbeten. Du planerar det dagliga arbetet och håller i scrummöten. Arbete med livscykelhantering, incidenthantering och driftssäkerhet mm ingår också. Du har även ansvar för resurshantering, planering och uppföljning av dina team.

Du kommer att tillhöra avdelningen IT-systemstöd och samarbeta tätt med produktägare, systemutvecklare och arkitekter.

Profil
Vi vill att du har en akademisk utbildning och har stort intresse för teknik och förstår utvecklarnas vardag. Förståelse för verksamheten och kundbehov är centralt i rollen. Du kommer vara bryggan mellan utvecklarna, produktägarna och verksamheten. Du har ett brinnande intresse för ledarskap och utveckling och använder dina agila kunskaper för att förbättra och säkerställa leveransen för dina kollegor.

Som person är du ansvarstagande, kommunikativ och har en förmåga att leda och motivera andra. Du är också noggrann, strukturerad och arbetar målinriktat. Du har förmågan att samarbeta med andra och kan uttrycka dig på både svenska och engelska i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Vi vill att Västtrafik ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla verksamheten.

Vill du veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Sigma Recruit. Vill du veta mer, kontakta rekryteringskonsult Kerstin Stener, kerstin.stener@sigma.se, mobil 070-304 69 19 eller Tomas Ljung, tomas.ljung@sigma.se, mobil 073-072 13 34. Välkommen med din ansökan på www.sigmarecruit.se/jobb. Urval och intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, Systemanalytiker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sigmarecruit.se/jobb/
Sista ansökningsdag 30 juni (5 dagar kvar)