TEAMLEAD INOM MEKANIK TILL ALELION

TEAMLEAD INOM MEKANIK TILL ALELION

Vill du vara med på vår resa och lösa morgondagens energiutmaning?
På Alelion i Torslanda tillverkar vi framtidens miljövänliga batterier och på avdelningen för R&D behöver vi nu stärka upp med en Teamledare inom mekanik. Har du erfarenhet som konstruktör samt ett driv och engagemang för att leda mekanikutvecklingen framåt så har du nu chansen!

Alelion utvecklar och tillverkar systemlösningar för den revolutionerade litiumjonbatteritekniken. Våra produkter är av högsta kvalitet och under 2018 byggde vi Sveriges första fabrik för storskalig produktion av litiumjonbatterier.

Rollen
Du kommer att leda mekanikteamet som arbetar med att utveckla framtidens batterier. Som teamledare kommer du att ansvara för att se över och strukturera vår designmanual och säkerställa designplattformen. Du kommer även själv att konstruera och designa och på så sätt behålla ett ben i tekniken.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Coacha och leda gruppen
  • Definiera och beställa konsultuppdrag
  • Prioritering av arbetsuppgifter
  • Utveckla designmanual
  • Bygga vidare på designplattformen
  • Konstruktion av batterier (Inventor)
  • Definition och beställning av simulering av mekanik, ex FEM
Vem är du?
Vi ser att du har en bakgrund som konstruktör, gärna på industriföretag med egna produkter så du har förståelse för kvalitet och producerbarhet. Du har tidigare erfarenhet från en teamledarroll eller teknisk projektledare eller känner dig mogen att ta det steget. Du har troligtvis en Master inom relevant område och behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

På Alelion hjälps vi åt och vi jobbar prestigelöst. Du trivs i att arbeta i ett mindre företag med korta beslutsvägar och som person är du ansvarstagande och strukturerad. Stämmer detta på dig så tror vi att du kommer att passa in i vår företagskultur och lyckas hos oss!

Vill du veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Sigma Recruit. Vill du veta mer, kontakta rekryteringskonsult Kerstin Stener på kerstin.stener@sigma.se alternativt mobil 070-304 69 19. Välkommen med din ansökan på www.sigmarecruit.se/jobb. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör, Konstruktör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sigmarecruit.se/jobb/
Sista ansökningsdag 20 apr 2020 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

När Alelion Energy Systems AB bildades redan 2006 var vi pionjärer inom litiumjonbatteriteknik. Sedan starten har en mängd produkter utvecklats inom olika områden. Främst har vi arbetat med fordon och materialhantering, särskilt eldrivna gaffeltruckar och andra fordon för lager och transport, där litiumjonteknologin gör stor nytta både för kundernas affär och för vår gemensamma miljö. Bolaget är nu etablerat och fortsätter att leverera högprestandalösningar med väl beprövad teknik. Batterierna skapar besparingar hos såväl mindre företag som stora internationella företag. Alelion Energy Systems AB har högt ställda krav på kvalitet. Tack vare vår breda erfarenhet av fordons- och materialhanteringsindustrin kan vi leverera produkter i världsklass. Smarta energihanteringssystem är en viktig komponent för att vi ska lösa morgondagens energiutmaning.