FRONTEND/UX/UI

FRONTEND/UX/UI

Vill du vara en del av vårt webbteam och tillsammans med dina kollegor ta fram kreativa och moderna lösningar för bilbranschen? Teamet består av ett härligt och engagerat gäng frontendutvecklare, EPiServer-/backendutvecklare och PIM-utvecklare. Vi sätter kundupplevelsen i fokus och ligger i framkant inom digital transformation.

Har du passion för design av webb och förmågan att sätta dig in i kundens perspektiv? Har du koll på det senaste inom webbdesign och e-handel? Då vill vi komma i kontakt med dig!

Din vardag
I den här rollen får du arbeta med att omsätta skisser och krav till fungerande och genomtänkt kod inom ramen för Bilias designsystem. Tillsammans med webbteamet, designers och marknadsavdelningen kommer du delta i UX- och designdiskussioner där du kommer att hantera krav, både utan utformad visuell design, men också med färdiga skisser som ska implementeras. Arbetet sker enligt agila metoder.

Din profil
Du har tidigare erfarenhet av frontendutveckling och är intresserad av UX/UI med öga för design, layout och struktur. Du har förmågan att fånga upp vad som behövs för att utveckla en riktigt bra webb och e-handel. Som person är du nyfiken och gillar att hålla dig uppdaterad med det senaste inom området för att eftersträva innovativa lösningar. Vi söker en äkta teamspelare som motiveras av samarbete och gemensamma mål.

För att lyckas i den här rollen bör du ha mycket goda kunskaper inom HTML, CSS och JavaScript. Tekniker som används är WAI/Aria, Microdata, Sass och PostCSS samt metoder och koncept såsom BEM, Progressive Enhancement och mobile first. Har du dessutom kännedom om metodiken Atomic web design, styleguideverktyg såsom Pattern Lab, Fractal eller liknande är det meriterande.

Vill du veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Sigma Recruit. Vill du veta mer, kontakta rekryteringskonsult Mikaela Jahreskog på mikaela.jahreskog@sigma.se alternativt mobil 070-248 72 41 eller Kerstin Stener på kerstin.stener@sigma.se alternativt mobil 070-304 69 19.

Välkommen med din ansökan på www.sigmarecruit.se/jobb. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, UX & Webbdesign
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sigmarecruit.se/jobb/
Sista ansökningsdag 17 mars (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om Bilia
I den här tjänsten kommer du vara anställd hos Motorit som är Bilias IT bolag. Motorit är ett dotterbolag till Bilia bestående av 65 personer inom områdena teknik, drift, support, systemutveckling, projektledning och telefoni.

Bilia är Nordens största bilkedja med cirka 130 anläggningar i Sverige, Norge, Tyskland, Luxemburg och Belgien. Här jobbar runt 4 700 medarbetare som tillsammans dagligen strävar efter att skapa en positiv upplevelse för alla människor som besöker Bilia. På samtliga marknader erbjuds kunderna bilförsäljning, finansiering, verkstadstjänster samt tillbehörs- och reservdelsförsäljning. I Sverige finns majoriteten av anläggningarna, belägna i storstadsregionerna, västkusten, Skåne, Mälardalen, Bergslagen och Skaraborg. Den svenska marknaden har sju nybilsmärken: Volvo, BMW, Renault,
Toyota, MINI, Dacia och Lexus. Vår affärsidé är att erbjuda service, bilförsäljning och tilläggstjänster som ger ett varaktigt mervärde för våra kunder. 2017 omsatte Biliakoncernen ca 27,4 miljarder.