Domänarkitekt/Enterprisearkitekt till Västtrafik, IT

Domänarkitekt/Enterprisearkitekt till Västtrafik, IT

På Västtrafik pågår en digital transformationsresa – vill du vara med och skapa morgondagens IT-landskap och samtidigt bidra till kollektivtrafiken i Göteborgsregionen?

Vi söker dig som är IT-generalist och som har erfarenhet av arkitekturarbete och roller i nära samarbete med verksamhet.

Din vardag
När verksamheten har ett behov, är du som domänarkitekt för området Stöd (Ekonomi, HR, Dokumenthantering, BI och Dataanalys, Ärendehantering m.fl) med och lyssnar, coachar och bidrar till hur behovet ska tillgodoses. Ditt ansvar är att se till att systemstödet möter verksamhetsbehovet och att det utvecklas mot uppsatta mål och strategier för arkitekturen. Din tid lägger du 50/50 på att utveckla systemen och förstå och stödja verksamheten.

Du håller koll på systemlandskapet och systemens livscykler, vilka system är på väg in och ut, vilken information som flödar mellan systemen och vilka funktioner som utvecklas i olika system. Som domänarkitekt utgår du från: Behoven i verksamheten, vilken information som behövs för att möta behoven samt vilka arbetssätt som önskas och har detta som utgångspunkt vid planering av systemens utveckling. Du arbetar tätt tillsammans med produktägare, team, förvaltningar och ansvariga. Tillsammans med andra arkitekter tittar ni på hur man kan realisera behoven.

Som Domänarkitekt samverkar du även med andra aktörer inom branschen regionalt, nationellt och internationellt, detta för att säkerställa att Västtrafiks arkitektur utvecklas enligt med uppsatta mål och arkitekturprinciper.

Vem är du?

För att passa in i rollen ser vi att du har en relevant akademisk utbildning och behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Du är en lagspelare som är kommunikativ och som ser till helhet och har ett samarbetsorienterat arbetssätt.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

- Stora IT-landskap
- BI-system
- Modellering av arkitektur eller processer/förmågor
- Agila metoder

Har du erfarenhet av ekonomi-, HR- och ärendehanteringssystem samt upphandling inom offentlig sektor är det ett stort plus.

Vill du veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Sigma Recruit. Vill du veta mer, kontakta rekryteringskonsult Annica Göransson på annica.goransson@sigma.se alternativt mobil 0703-340099. Välkommen med din ansökan på www.sigmarecruit.se/jobb. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka din ansökan så snart som möjligt.

Vi vill att Västtrafik ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Arkitektur
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sigmarecruit.se/jobb/
Sista ansökningsdag 7 feb 2020 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Västtrafik ansvarar för kollektivtrafiken i Västsverige. Varje dag väljer över 400 000 kunder att resa med våra bussar, tåg, spårvagnar och båtar. Genom att utveckla och erbjuda hållbara resor och smarta tjänster vill vi vara det självklara valet när du reser. På så sätt bidrar
Västtrafik till det goda livet i Västra Götaland och till en attraktiv och konkurrenskraftig region.