Distribution Sales Manager till Alelion Energy Systems

Distribution Sales Manager till Alelion Energy Systems

"We give you the power to make a difference"

Vill du arbeta med försäljning inom ett av de hetaste teknikområdena just nu? Triggas du mer av utveckling än förvaltning? Har du en gedigen erfarenhet av försäljning och är duktig på att bygga relationer?

Då kan rollen som Distribution Sales Manager hos Alelion Energy Systems vara något för dig!

Alelion utvecklar, tillverkar och säljer systemlösningar baserade på den revolutionerande litiumjonbatteritekniken. Deras kundsegment är inom materialhantering och specialfordon där ett snabbt skifte nu sker från blysyrabatterier till litiumjon samt från fossila bränslen till ny teknologi.

Just nu genomgår Alelion en omställning av sin affärsstrategi där satsningen på att bygga och utveckla sitt distributionsnätverk är en central del. Som säljare hos Alelion kommer du att vara en ledande aktör i denna satsning och få möjligheten att utveckla deras distributionsnätverk.

Dina uppgifter är att:
  • Bygga upp ett partnernätverk där du bearbetar distributörer på en global marknad, med fokus på den europeiska marknaden.
  • Driva försäljning mot distributörer och därigenom också bearbeta slutkund
  • Realisera och utveckla Alelions säljstrategi
  • Prospektera, bearbeta leads samt affärsutveckla
Du kommer ingå i ett säljteam med erfarna kollegor med placering på Alelions huvudkontor i Torslanda, Göteborg. Dina kunder finns på en global marknad, även om du primärt agerar på den europeiska marknaden, och rollen kommer att innebära resor.

Vem är du?
Vi söker en duktig säljare med erfarenhet att arbeta i ett producerande bolag och gärna mot distributionsbolag. Som person är du resultatinriktad och triggas av att arbeta mot högt uppsatta mål. Du trivs med att arbeta självständigt, strukturerat och troligtvis har du ett intresse för nya tekniker. Du trivs i en föränderlig miljö och drivs av möjligheten att utveckla något nytt. Om du har arbetat inom elektrifiering ser vi självklart detta som en bonus. Du talar och skriver på svenska och engelska obehindrat och det är meriterande om du kan tyska.

Vill du veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Sigma Recruit. Vill du veta mer, kontakta Linda Samuelsson på linda.samuelsson@sigma.se, mobil +46702163752 alternativt Adam Troedsson på adam.troedsson@sigma.se, +46708140528

Välkommen med din ansökan på www.sigmarecruit.se/jobb. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka din ansökan så snart som möjligt.

Om Alelion
Alelion utvecklar, tillverkar och säljer battierisystem baserade på litiumjonteknologin sedan 2006. Alelion hjälper sina kunder att lyckas med sin elektrifiering av industriella fordon och övergången till en mer hållbar användning av energi. Med kraftfulla lösningar, en automatiserad tillverkning och en tydlig vision om att medarbetarnas kunskap kan göra skillnad driver Alelion tekniken framåt för att skapa en bättre framtid.

Alelions största ägare är Fouriertransform och Pegroco Holding. Bolagets aktie (ALELIO) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Försäljning, Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sigmarecruit.se/jobb/
Sista ansökningsdag 11 feb 2020 (24 dagar kvar)