Vi söker en UX designer som gillar människor

Vi söker en UX designer som gillar människor

Om du på frågan "vad skulle du ta med till en öde ö?" svarar "en annan människa!" så tror vi att du kanske skulle passa hos oss.

Vi söker konsulter som både kan gå ut på fältet och hjälpa våra kunder på plats och jobba internt med projekt och då ta delar eller en helhet av ett designarbetet. Uppdragen kan vara mycket varierande i fråga om både innehåll och längd så du behöver vara nyfiken på människor och processer och tycka att det är roligt att bygga relationer och snabbt hitta en plats i nya sammanhang. Våra kunder har en varierande grad av UX-mognad så du behöver både kunna passa in i ett redan utvecklat arbetsflöde och hjälpa kunder förstå god design och hjälpa utveckla deras processer.

Du jobbar nog redan som konsult eller kan tänka dig att göra det. Konsultarbete innebär fördelarna med att byta jobb ofta med nya miljöer, människor och den energi som det ger men med det sammanhang och den trygghet som kommer av att ha en kontinuerlig, fast anställning. Du har några års arbete som UX designer bakom dig och i botten har du en antingen en gedigen utbildning på området eller en lång erfarenhet. Du gillar att röra dig i gränslandet mellan människor och teknik och tycker den digitala och mediala transformationen är spännande.

Egenskaper
  • Du tycker om människor och har en humanistisk grundsyn. Ditt arbete tar alltid sin utgångspunkt i andra människors behov, möjligheter och begränsningar.
  • Du har lätt för att lära dig nya metoder, processer eller verktyg och tycker det är roligt.
  • Du tar självmant ansvar för ditt arbete vad det gäller kvalitét och utförande och förhåller dig professionellt till både uppgifter och människor.
Erfarenhet
  • Du kan effektivt skapa wireframes, mockups och prototyper för att kommunicera dina eller teamets idéer.
  • Du har vana att använda tester, intervjuer eller annan data för att verifiera eller utmana en design.
  • Du har god hand med processerna kring idéarbete och är van att ta en faciliterande och rådgivande roll för att hjälpa kunder eller produktägare att förstå användbarhet.
Meriterande
  • Du har en utvecklad känsla för färg och form eller erfarenhet av UI-arbete.
  • Du är intresserad av teori och metodik och kan omsätta det du läser och diskuterar i praktisk tillämpning inom verksamheten.
  • Du har ett specialintresse eller specifik erfarenhet inom angränsande områden, t.ex.: servicedesign, programmering, speldesign, eller produktutveckling.
  • Du har erfarenhet av ledarskap på team-nivå eller agil utvecklingsmetodik.
Ansökan

Varmt välkommen att skicka in din ansökan nedan. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Jasmina Jarlevid på jasmina.jarlevid@sigma.se.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, UX & Webbdesign
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.sigmait.se/karriar/lediga-jobb
Sista ansökningsdag 9 feb 2020 (18 dagar kvar)