Testledare till Sigma IT Consulting Göteborg

Testledare till Sigma IT Consulting Göteborg

Vi på Sigma IT Consulting söker nu en testledare som vill vara med och göra oss till det bästa IT-konsultbolaget. Vi satsar stort inom test och vi söker därför en erfaren testledare som har ett intresse av att fortsätta utvecklas genom avancerade och roliga uppdrag. Sigma erbjuder en stor bredd av konsulttjänster och du får därför möjlighet att arbeta i en spännande miljö med kompetenta kollegor. Skicka in din ansökan idag!

Test, testing, test lead, test manager, test coach, kvalitetscoach, testledare, qa, quality, quality assurance, quality assurance engineer, qa engineer, kvalitetssäkring, teststrategi, testplanering, testprocess, rup, vattenfall, agilt, agila metoder, istqb, fitnesse, cucumber, selenium, hp cq/alm, reqtest, microsoft test manager, Microsoft tfs, jira

Hur ser rollen ut?
Vår konsultgruppering Quality & Test växer och nu söker vi kunniga testledare till flera olika branscher. Du planerar testarbetet och skriver testplaner, prioriterar, resurssäkrar testuppdraget samt följer upp och förbättrar testprocessen. Dessutom koordinerar du testarbetet samt sköter teamuppföljning.

Kompetensutveckling är en viktig del av rollen. Detta innebär att du får möjlighet att gå kurser, ta relevanta certifikat samt att, om du vill, ta stort ansvar för utvecklingen i test-teamen. Kanske har du ett specialistområde som du vill föreläsa om?

Din bakgrund
Du har vana av att leda och ansvara för större eller mindre testprojekt. Du är van vid agila metoder och kanske är du också Scrum Master. Du har flera års erfarenhet av teststrategi, testrapportering, testdokumentation och planering.

Du har förståelse, kunskap och framförallt nyfikenhet kring olika testverktyg och testmetoder och hur de kan användas effektivt i testarbetet. Du vet också hur testarbetet behöver bedrivas på olika delområden såsom t.ex. integrationstester, prestandatester, test av mobila applikationer, användbarhetstester m.m.

Det är dessutom meriterande om du har:
  • Relevanta certifieringar såsom ISTQB Foundation och ISTQB Advanced Test Manager (men du vet också att testkompetens innebär mycket mer än vad som ryms i dessa certifieringar)
  • Programmeringskunskap, till exempel i Javascript, Java, Python eller C#
Din bakgrund är:
- Civilingenjörsexamen, systemvetarexamen eller motsvarande relevant examen.
Hur är Sigma som arbetsgivare?

Inom Sigma finns det en uttalad utmaning som genomsyrar alla uppdrag och företaget som helhet: finns det en smartare lösning så hittar vi den. En strävan som varje dag utmanar oss och låter oss att tänka utanför de givna ramarna och tillsammans med våra kunder ta de modiga beslut som krävs för att skapa utveckling.

Vi erbjuder problemlösning, allt från att utveckla ett nytt system till att designa en webbshop eller något annat där vår breda och spetsiga kompetens inom teknik kommer till sin rätt. Våra uppdrag har ofta internationell karaktär, därför är flytande svenska och engelska i tal och skrift är en naturlig del i arbetet. Konsultuppdragen finns dels på vårt kontor men oftast hos våra kunder, därför är resor i närområdet en del av vardagen.

Ansökan
Varmt välkommen att skicka in din ansökan nedan. Vid frågor är du mycket välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Veronica Johannesen på veronica.johannesen@sigma.se.
Mer om Sigma IT Consulting

På Sigma får du jobba i en organisation som äger sin egen strategi, där det är nära till dem som fattar besluten och där du kan vara med och påverka. När du jobbar med oss får du en arbetsgivare som står stark i Sverige och som även erbjuder internationella uppdrag och stora utvecklingsmöjligheter.

Sigma är ett värderingsstyrt företag med höga mål där handlingskraft och engagemang är tongivande. Vi arbetar i en prestigelös atmosfär där vi hjälper varandra att komma framåt och gemensamt skapa resultat som vi är stolta över.

Sigma IT Consulting består av över 1 000 specialister inom strategi, teknik och kommunikation. Genom digital transformation effektiviserar vi verksamheten hos många av Sveriges största företag, organisationer och kommuner. Vi finns i sju länder och på över 18 orter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

Vi är en del av Sigma-koncernen, som är Sveriges största privatägda teknikkonsultföretag med över 3 000 medarbetare i tolv länder. Sigma ägs av entreprenören och filantropen Dan Olofsson och har ett stort och aktivt CSR-engagemang i Star for Life och andra viktiga samhällsinitiativ.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Data & IT, Testare, Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.sigmaitc.se/karriar
Sista ansökningsdag 19 okt 2019 (28 dagar kvar)