Sales Manager till Sigma Smart Industries

Sales Manager till Sigma Smart Industries

Sales Manager Smart Industries till Sigma IT

Vi söker nu en Sales Manager till vårt nystartade affärsområde Smart Industries i Göteborg. Detta är en unik roll där du får medverka till att etablera ett helt nytt koncept på marknaden och utvecklas i din säljarroll genom att erbjuda kunder nya innovativa lösningar utifrån ett digitaliseringsperspektiv.

Digitalisering, Transformation, Smart Factories, Smart Commercial Buildings, Smart Logistics, Smart Cities. IoT, AI, Data Analytics. Solutions Sales, Integration, Visualization, Vision, Simulation

Hur ser rollen ut?

Smart Industries är ett helt nytt koncept inom Sigma IT där vi kommer att erbjuda advisorytjänster och agera digitaliseringspartner för att lösa problem åt våra kunder. Vi är i en etableringsfas och kommer under 2021 att skapa rejäl tillväxt och market awareness, och det är där du som Sales Manager kommer in.

Vi kommer att erbjuda kunder lösningar inom t ex Smart Logistics, Smart Factory (Industry 4.0), Smart Buildings & Smart Cities, där målet är att hjälpa kunder att digitalisera och effektivisera sina verksamheter.

I rollen som Sales Manager arbetar du med att utveckla detta affärsområde genom att sälja våra lösningar till kunder i primärt inom Sverige. Rollen går ut på att genom prospektering, bearbetning och relationsskapande utarbeta en kundportfölj som hjälper affärsområdet att växa inom området. Du arbetar nära, och rapporterar till, vår Business Area Manager för Smart Industries.

En vanlig vecka startar med säljplanering tillsammans med ledningen för affärsområdet, och därefter arbetar du fritt med egen försäljning, kundkontakt, offertskrivande, intervjuer och kundbesök, med mera.

Du har din egen säljbudget som du följs upp mot, och dina kontaktytor är både linjechefer och personer nära produktionen, samt ledningsgrupper och högre chefer.

Din bakgrund

Vi söker dig som har ett starkt track record med flera års framgångsrik lösningsförsäljning inom industrin, med erfarenhet från IT. Det är en fördel om du har arbetat inom konsultbranschen och vi ser det som meriterande om du har en högskoleutbildning.

Du är självledande och ser sambandet mellan hög aktivitet och gjorda affärer, därför är du ofta hos kund och har ett aktivt schema. Du är resultatorienterad och en vinnarskalle, och är därför redo att göra vad som krävs utan prestige. Givetvis har du hög social kompetens och är relationsbyggande, samtidigt som du är ödmjuk och samarbetsorienterad.

Du drivs av att skapa kundvärde och av att få en verksamhet att växa. Det är också viktigt att du hela tiden utbildar dig själv genom att läsa på, vara uppdaterad, delta i föreläsningar, seminarier och kurser relaterat till vårt koncept.

Resultatfokus och affärssinne är självklarheter för dig och du har lätt att röra dig på olika nivåer i företag genom att förstå och prata om såväl teknik, affär och försäljning på ett sätt som skapar tillit.

Du är expert på att stänga affärer samtidigt som du hela tiden letar efter nya affärsmöjligheter - du överträffar kundernas förväntningar genom att erbjuda det de ännu inte vet att de behöver.

Ansökan

Varmt välkommen att skicka in din ansökan via länken nedan. Vi kan inte hantera ansökningar via mail, men du som har frågor om tjänsten får gärna kontakta ansvarig chef B-O Hertz: b-o.hertz@sigma.se

Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Mer om Sigma IT

På Sigma får du jobba i en organisation som äger sin egen strategi, där det är nära till dem som fattar besluten och där du kan vara med och påverka. När du jobbar med oss får du en arbetsgivare som står stark i Sverige och som även erbjuder internationella uppdrag och stora utvecklingsmöjligheter.

Sigma är ett värderingsstyrt företag med höga mål där handlingskraft och engagemang är tongivande. Vi arbetar i en prestigelös atmosfär där vi hjälper varandra att komma framåt och gemensamt skapa resultat som vi är stolta över.

Sigma IT består av över 1500 specialister inom strategi, teknik och kommunikation. Genom digital transformation effektiviserar vi verksamheten hos många av Sveriges största företag, organisationer och kommuner. Vi finns i sju länder och på över 20 orter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

Vi är en del av Sigma-koncernen, som är Sveriges största privatägda teknikkonsultföretag med över 5000 medarbetare i tolv länder. Sigma ägs av entreprenören och filantropen Dan Olofsson och har ett stort och aktivt CSR-engagemang i Star for Life och andra viktiga samhällsinitiativ.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Försäljning, Account Manager
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.sigmait.se/karriar/lediga-jobb
Sista ansökningsdag 12 feb 2021 (15 dagar kvar)