HR Praktikant till Sigma IT

HR Praktikant till Sigma IT

Är du HR-student och nyfiken på vilka olika områden du kan arbeta med efter examen? Vilka områden som passar just dig, din kompetens och din personlighet? En praktikplats på Sigma IT kan ge dig just det svaret!

Vi söker dig som studerar HR, arbetsvetenskap eller liknande på högskola eller universitet och har en planerad praktikperiod under våren 2021. En praktikplats hos oss innebär att du kommer att få vara med i de flesta HR processer, allt från operativa och "hands-on" uppgifter till att vara med och ta fram strategiska HR-processer. Vi tror att vi kan ge dig insikter, utveckling och erfarenhet inom HR och samtidigt lära massor av dig!

Mer om praktikplatsen hos oss
Som praktikant på Sigma IT kommer du att ha ett nära samarbete med övriga HR-teamet, som består av kompetenta och stöttande kollegor och du får möjlighet att jobba i en professionell och framgångsrik organisation.

På HR stöttar vi organisationen i hela medarbetarcykeln; från rekrytering, introduktion, utveckling, till avslut. Utöver stöttar vi med rutiner, policys och riktlinjer såväl som i arbetsrätt och arbetsmiljö. Vi stöttar även våra chefer i ledarutveckling.

Vi gillar det vi gör, har passion och vi gör det bra -vi söker dig som kan känna igen dig i det!

Vem är du?
För att trivas hos oss tror vi att du driven, målmedveten och ansvarsfull. Eftersom du kommer att arbeta i många olika projekt krävs det att du är strukturerad och välorganiserad. Din servicekänsla är hög och du är initiativtagande och kommunikativ. Vi tror också att vi har mycket att lära av dig, därför ser vi att du är naturligt förbättringsorienterad och kommunikativ.

För att kunna göra din praktik hos oss är en förutsättning att du har planerad praktik via studier, alternativt via Arbetsförmedlingen.

Vi letar efter dig som säger VI och inte JAG.

Hur är Sigma som arbetsgivare?
Inom Sigma finns det en uttalad utmaning som genomsyrar alla uppdrag och företaget som helhet: finns det en smartare lösning så hittar vi den. En strävan som varje dag utmanar oss och låter oss att tänka utanför de givna ramarna och tillsammans med våra kunder ta de modiga beslut som krävs för att skapa utveckling.

Vi erbjuder problemlösning, allt från att utveckla ett nytt system till att designa en webbshop eller något annat där vår breda och spetsiga kompetens inom teknik kommer till sin rätt. Våra uppdrag har ofta internationell karaktär, därför är flytande svenska och engelska i tal och skrift är en naturlig del i arbetet. Konsultuppdragen finns dels på vårt kontor och oftast hos våra kunder, därför är resor i närområdet en del av vardagen.

Ansökan
Vill du vara med på vår resa och lära om en framåtlutad organisation? Ansök redan idag med ditt CV och personliga brev om varför du är rätt person! Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail. Urval kommer att ske löpande.

Vid frågor är du välkommen att kontakta Head of HR & Talent, Jessica Overgaard jessica.overgaard@sigma.se

Mer om Sigma IT
På Sigma får du jobba i en organisation som äger sin egen strategi, där det är nära till dem som fattar besluten och där du kan vara med och påverka. När du jobbar med oss får du en arbetsgivare som står stark i Sverige och som även erbjuder internationella uppdrag och stora utvecklingsmöjligheter.

Sigma är ett värderingsstyrt företag med höga mål där handlingskraft och engagemang är tongivande. Vi arbetar i en prestigelös atmosfär där vi hjälper varandra att komma framåt och gemensamt skapa resultat som vi är stolta över.

Sigma IT består av över 1000 specialister inom strategi, teknik och kommunikation. Genom digital transformation effektiviserar vi verksamheten hos många av Sveriges största företag, organisationer och kommuner. Vi finns i sju länder och på över 20 orter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

Vi är en del av Sigma-koncernen, som är Sveriges största privatägda teknikkonsultföretag med över 3000 medarbetare i tolv länder. Sigma ägs av entreprenören och filantropen Dan Olofsson och har ett stort och aktivt CSR-engagemang i Star for Life och andra viktiga samhällsinitiativ.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Administration, Koordinator
Typ av anställning Internship / Praktik
Hemsida https://www.sigmait.se/karriar/lediga-jobb
Sista ansökningsdag 1 dec 2020 (7 dagar kvar)