Consultant Unit Manager till Sigma R&D

Consultant Unit Manager till Sigma R&D

Sigma R&D söker nu en konsultchef för en av våra konsultenheter i Göteborg. R&D är idag ett storsatsningsområde med ett gäng på runt 60 problemlösare av högsta rang som tycker att mjukvara i produkt- och systemutveckling är det roligaste som finns. Att ha kul på jobbet är en av de viktigaste sakerna som leder till att man gör ett bra jobb och trivs.

I denna roll får du personalansvar för en grupp konsulter med inriktning mot mjukvaruutveckling och kombinerar detta med ett intressant uppdrag som Scrum Master, agil coach eller liknande. Vi söker dig som har en teknisk bakgrund men också har ett intresse för ledarskap, agila processer, affärsutveckling och rekrytering.

Hur ser rollen ut?

Denna roll är en unik mix av en ledarroll och en konsultroll där du ständigt får möjlighet att ta egna initiativ och hjälpa andra framåt, samtidigt som du utvecklas i ditt uppdrag. Dessutom har du som del av ledargruppen på R&D möjlighet till ständig förbättring av de interna processerna för att göra R&D till den bästa konsultenheten.

För oss handlar ledarrollen om att bygga relationer med dina konsulter och coacha dem i deras utveckling. Vi vill vara en arbetsplats där medarbetarna trivs. I chefsrollen ingår, förutom personalansvar, lönesättning, medarbetarsamtal och andra förekommande uppgifter i en chefsroll. Eftersom vi dessutom vill fortsätta växa kommer rekrytering till gruppen och att jobba med kunderbjudandet vara en betydande del. Vi hoppas du gillar att hänga med i trenderna och vill sprida din kunskap till andra!

Uppdraget som konsultchef kombineras med kunduppdrag på deltid. Kanske genom att som agil coach göra ett nedslag i kunders organisation och exempelvis coacha Scrum Masters, som leveransansvarig för någon av Sigmas teamleveranser, eller varför inte själv axla rollen som Scrum Master i något av våra uppdrag? Såklart beroende på vad du tycker är inspirerande och vill fortsätta utvecklas inom!

Din bakgrund

Vi tror att du:
  • troligtvis har en teknisk utbildning så som civilingenjör inom Computer Science, Software Engineering, Electrical Engineering, eller motsvarande.
  • har byggt en stabil teknisk grund som några år i roller som utvecklare eller liknande vilket gett dig en god förståelse för mjukvaru-och systemutveckling.
  • fascinerats av det agila arbetssättet och vill fortsätta utveckla det både i din roll som ledare men främst i uppdrag ute hos kund.
Vi hoppas även att du:
  • har hunnit testa på ledaransvar på något sätt förut och insett att det är något du vill fördjupa dig inom. Om inte genom direkt personalansvar så i form av team lead eller scrum master på tidigare uppdrag.
  • har genom erfarenhet av att arbeta i konsultbranschen fått förståelse för vad rollen som konsult innebär och har insikt i branschen i Göteborg.
Som person är du rakt på sak med öppet sinne, positiv, gillar att få andra att växa och ser alla medarbetares potential. Du skall också kunna vara ett föredöme i konsultrollen och kunna hjälpa såväl nyexade till seniora medarbetare att utveckla sig i denna.

Sist men inte minst; vi vill att du skall fortsätta att utvecklas och ha kul på jobbet!

Hur är Sigma som arbetsgivare?

Inom Sigma finns det en uttalad utmaning som genomsyrar alla uppdrag och företaget som helhet: finns det en smartare lösning så hittar vi den. En strävan som varje dag utmanar oss och låter oss att tänka utanför de givna ramarna och tillsammans med våra kunder ta de modiga beslut som krävs för att skapa utveckling.

Ansökan

Varmt välkommen att skicka in din ansökan nedan. Vi hanterar ansökningar löpande och har tyvärr ingen möjlighet att behandla ansökningar via mail. Har du däremot frågor om tjänsten är du mycket välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Klara Matsdotter på klara.matsdotter@sigma.se
Mer om Sigma IT

På Sigma får du jobba i ett företag där vi lever vår vision om att bidra till en bättre morgondag. Vi agerar nu och driver den digitala revolutionen framåt. Vi ser möjligheten i att utmana status quo och tillsammans med våra kunder utforma framtidens teknik. Det handlar om spetskompetens kombinerat med möjligheten att drömma. Att arbeta tillsammans med människor som skapar wow! Det är så vi gör skillnad.

Sigma är ett värderingsstyrt företag med höga mål där handlingskraft och engagemang är tongivande. Det är nära till dem som fattar besluten och du kan vara med och påverka. När du jobbar hos oss får du en arbetsgivare som står stark i Sverige men även internationellt och där du har stora utvecklingsmöjligheter.

Sigma IT består av över 1500 specialister inom strategi, teknik och kommunikation. Vi finns i åtta länder och på över 20 orter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg.
Vi är en del av Sigma-koncernen, som är Sveriges största privatägda Tech konsultföretag med 5000 medarbetare i fjorton länder. Sigma ägs av entreprenören och filantropen Dan Olofsson och vi har även ett stort och aktivt CSR-engagemang i Star for Life, Pink Programming, Kodcentrum och andra viktiga samhällsinitiativ.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Chef
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.sigmait.se/karriar/lediga-jobb
Sista ansökningsdag 16 nov 2020 (20 dagar kvar)