Bid manager, sigma it

Bid manager, sigma it

Är du affärsmässig, triggas av utmaningar och drivs av att skapa vinnande anbud? Sigma IT har marknadens vassaste portfölj och vi söker nu dig som vill vara driva och vidareutveckla vår BID funktion inom Group Sales.

Hur ser rollen ut?
I rollen som Bid Manager ansvarar du för bevakning och prioritering av anbud samt projektledning av hela processen. Du ansvarar för att utforma konkurrenskraftiga anbud - vilket innebär allt ifrån bevakning, till att utforma texter/underlag, prissättning, research och konkurrensanalyser. Till din hjälp har du dina kollegor Group Sales samt nyckelfunktioner i organisationen - i ett nära samarbete bidrar ni till en framgångsrik Bid-funktion och nya affärsmöjligheter. Du skapar dig ett stort nätverk internt och stöttar alla våra affärsområden. Beroende på dig och din bakgrund finns också utrymme för att forma rollen samt bidra till vår affärsutveckling. Du rapporterar till Sales Director, ingår i Group Sales och placeringsort är Stockholm eller Göteborg beroende på vad som passar dig.

Din bakgrund
Vi söker dig som minst har några års erfarenhet av operativt och framgångsrikt upphandlingsarbete inom offentlig/privat upphandling och känner dig trygg i hela upphandlingsprocessen. Du är mycket duktig i att skapa bra textmaterial, du är analytiskt till naturen och är oerhört strukturerad och noggrann i ditt arbete. Utöver är du självgående och har ett brinnande intresse för affär, sälj och omvärldsbevakning. Vi tror också att du som söker har goda projektledaregenskaper och trivs med att jobba i en flexibel och fartfylld organisation.

Genom din affärsmässighet i upphandlingsprocessen kommer du att bidra till och vara med att göra oss till det bästa IT-konsultbolaget. Här kommer du att få jobba med kompetenta och stöttande kollegor och du får möjlighet att jobba med en bred uppsättning stora och små kunder.

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss då vill behålla den atmosfär vi har idag. Våra medarbetare kännetecknas av en affärsmässig och kundorienterad attityd, samt förmåga att snabbt ta till sig ny information och omvandla den till kreativa lösningar.

Vi letar efter personer som säger VI och inte JAG.

Sist men inte minst, vi vill att du skall fortsätta att utvecklas och ha kul på jobbet!

Hur är Sigma som arbetsgivare?
Inom Sigma finns det en uttalad utmaning som genomsyrar alla uppdrag och företaget som helhet: finns det en smartare lösning så hittar vi den. En strävan som varje dag utmanar oss och låter oss att tänka utanför de givna ramarna och tillsammans med våra kunder ta de modiga beslut som krävs för att skapa utveckling.

Vi erbjuder problemlösning, allt från att utveckla ett nytt system till att designa en webbshop eller något annat där vår breda och spetsiga kompetens inom teknik kommer till sin rätt.

Ansökan
Varmt välkommen att skicka in din ansökan nedan. Vid frågor är du mycket välkommen att kontakta Sales Director, Fredrik Hallonsten.

Mer om Sigma IT
På Sigma får du jobba i en organisation som äger sin egen strategi, där det är nära till dem som fattar besluten och där du kan vara med och påverka. När du jobbar med oss får du en arbetsgivare som står stark i Sverige och som även erbjuder internationella uppdrag och stora utvecklingsmöjligheter.

Sigma är ett värderingsstyrt företag med höga mål där handlingskraft och engagemang är tongivande. Vi arbetar i en prestigelös atmosfär där vi hjälper varandra att komma framåt och gemensamt skapa resultat som vi är stolta över.

Sigma IT består av över 1000 specialister inom strategi, teknik och kommunikation. Genom digital transformation effektiviserar vi verksamheten hos många av Sveriges största företag, organisationer och kommuner. Vi finns i sju länder och på över 20 orter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

Vi är en del av Sigma-koncernen, som är Sveriges största privatägda teknikkonsultföretag med över 3000 medarbetare i tolv länder. Sigma ägs av entreprenören och filantropen Dan Olofsson och har ett stort och aktivt CSR-engagemang i Star for Life och andra viktiga samhällsinitiativ.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Organisationsutveckling
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.sigmait.se/karriar/lediga-jobb
Sista ansökningsdag 18 dec 2019 (2 dagar kvar)