Business Controller till Sigma IT Consulting

Business Controller till Sigma IT Consulting

Jobbeskrivning

Sigma IT Consulting växer och vi behöver därför förstärka teamet med en utvecklingsorienterad Business Controller i Göteborg. Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomiområdet, intresse för IT, ERP och Power BI, god kunskap om redovisning och erfarenhet av såväl analys, uppföljning samt månadsbokslut och resultat.

Hos oss händer det mycket och vi är ett framåtlutat bolag. Du får i denna tjänst möjlighet att vara med på vår utvecklingsresa mot att bli Sveriges bästa IT-konsultbolag och arbeta tillsammans med kompetenta och stöttande kollegor. Skicka in din ansökan redan idag!

Hur ser rollen ut?

Sigma IT Consulting söker en utvecklingsorienterad Business Controller som kommer bli ytterligare en del av vårt controllerteam och rapportera till vår CFO. I rollen som Business Controller kommer du att analysera månadsresultat, ha kontakt med olika avdelningar internt samt driva förbättringsarbeten. Detta är en mycket varierad roll där du får möjlighet att vara med i olika delar av bolagets utveckling.

Vi på Sigma har en företagskultur som präglas av snabba beslutsvägar, korta ledtider och högteknisk kompetens. Är du nyfiken och lösningsorienterad i din natur samt strävar efter att utvecklas, är chansen stor att du kommer trivas hos oss!

Ansvarsområden

 • Arbete kring budget- och prognosprocess
 • Analys av månadsresultat och kvartalsbokslut
 • Analys av beläggning av konsulter för konsultverksamheten
 • Driva och analysera olika förbättringsprojekt
 • Uppföljning och rapportering av nyckeltal
 • Stöttning mot ERP-system
 • Statistisk och finansiell rapportering
 • Stöttning av sälj-, inköp- och chefer med beslutsunderlag
Om du kan leverera kvalitet, håller deadlines och har en förmåga att bygga goda relationer internt så tror vi att du passar hos oss.

Din bakgrund

Till rollen som Business Controller söker vi dig som har en akademisk examen inom ekonomi, samt har ca 3-5 års relevant erfarenhet av en liknande roll. Du har god kunskap inom redovisning och har arbetat med analys och uppföljning av månadsbokslut/resultat i tidigare tjänst.

Vi söker dig som

 • Är expert på Excel och har goda IT-kunskaper
 • Är bekväm med att kommunicera på svenska och engelska
 • Tidigare har arbetat med förbättringsprojekt inom ekonomifunktionen
 • Är bekväm med ett högt tempo och att det händer mycket i organisationen
 • Har ett naturligt driv och är självgående
För att passa i rollen som Business Controller och trivas hos Sigma är det viktigt att du uppskattar en organisation med högt i tak och tätt samarbete över avdelningarna. Du är trygg socialt och van att kommunicera med personer i olika verksamhetsgrenar. Du är analytiskt lagd, sifferorienterad, driven och du vågar ifrågasätta befintliga beslut. Du är mycket intresserad av orsak och verkan och ser möjligheter i stället för hinder. Du är också initiativtagande och kommer gärna med förbättringsförslag.

Du trivs i en miljö som präglas av snabba beslut och högt arbetstempo. Som bollplank mot andra beslutsfattare kan du kommunicera tydligt och pedagogiskt kring vilka åtgärder som krävs i givna situationer. Vi är ett bolag som vill ha kul på jobbet och din positiva inställning bidrar till vårt öppna och härliga arbetsklimat.

Det är meriterande att ha erfarenhet av Power BI och att ha arbetat inom konsultbranschen, gärna inom IT och teknik.

Hur är Sigma som arbetsgivare?

Inom Sigma finns det en uttalad utmaning som genomsyrar alla uppdrag och företaget som helhet: finns det en smartare lösning så hittar vi den. En strävan som varje dag utmanar oss och låter oss att tänka utanför de givna ramarna och tillsammans med våra kunder ta de modiga beslut som krävs för att skapa utveckling.

Ansökan

Varmt välkommen att skicka in din ansökan via länken nedan.

Vi har inte möjlighet att hantera ansökningar skickade via mail, men om du har specifika frågor så går det såklart bra att ställa dem genom att maila till ansvarig rekryterare Albin Ljungquist: albin.ljungquist@sigma.se

Sista ansökningsdatum är 1 april 2019.

Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Mer om Sigma IT Consulting

På Sigma får du jobba i en organisation som äger sin egen strategi, där det är nära till dem som fattar besluten och där du kan vara med och påverka. När du jobbar med oss får du en arbetsgivare som står stark i Sverige och som även erbjuder internationella uppdrag och stora utvecklingsmöjligheter.

Sigma är ett värderingsstyrt företag med höga mål där handlingskraft och engagemang är tongivande. Vi arbetar i en prestigelös atmosfär där vi hjälper varandra att komma framåt och gemensamt skapa resultat som vi är stolta över.

Sigma IT Consulting består av över 1000 specialister inom strategi, teknik och kommunikation. Genom digital transformation effektiviserar vi verksamheten hos många av Sveriges största företag, organisationer och kommuner. Vi finns i sju länder och på över 20 orter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

Vi är en del av Sigma-koncernen, som är Sveriges största privatägda teknikkonsultföretag med över 4000 medarbetare i tolv länder. Sigma ägs av entreprenören och filantropen Dan Olofsson och har ett stort och aktivt CSR-engagemang i Star for Life och andra viktiga samhällsinitiativ.
Mer info
Kontaktperson Albin Ljungquist
Telefon 0702854259
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 apr (10 dagar kvar)