Drifttagare och reläskyddsspecialist till Siemens

Drifttagare och reläskyddsspecialist till Siemens

Drifttagare och reläskyddsspecialist till Siemens

Följ med på vår resa in i framtiden #Siemens

Bli del av en öppen och dynamisk arbetsplats där professionell och personlig utveckling står högt på agendan. Genom att göra hållbara energilösningar mer kostnadseffektiva, utveckla ny teknik för framtidens smarta industri och elektrifiera person- och godstransporter gör vi verklighet av vår vision om en hållbar värld.

Siemens affärsenhet "Transmission Solutions" arbetar med projekt mot Sveriges största elnätsbolag. Vi har heltäckande kompetens för att lösa branschens stora behov av utbyggnad och förbättring av kompletta ställverk och kontrollanläggningar. Placering är flexibelt då vi har kontor runtom i Sverige. Anställningen är visstid 2 år.

Utmaningen:

Du/ni kommer bli en viktig del av vårt provarteam. Tillsammans ansvarar vi för att kontrollanläggningen motsvarar kundens krav och vår egen känsla för kvalitet. Vi hjälper och stöttar inte bara varandra, utan hela organisationen med ställverksteknisk kunskap.

Några exempel på vårt uppdrag:
  • Programmering och provning av olika reläskyddsfabrikat och typer som exempelvis trafosamlingsskene-, kondensator- och linjeskydd, inom spänningsnivåerna 10-420kV.
  • Fabrikstest och siteprovning av kontrollanläggningar runt om i Sverige. Vi provar hela kedjan elektriskt och digitalt. Från likspänningssystem och skyddsfunktioner - till primärapparater.
  • Support till projektorganisationen med frågor som rör reläskydd samt övrig teknik.
  • Förse kunden med testprotokoll och dokumentation, samt i dialog med kundens ingenjörer säkerställa kontrollanläggningens kvalitet avseende driftsäkerhet och regelefterlevnad.
Vem är du?
Framför allt söker vi dig som drivs av att utvecklas i kunskap och ansvar. Vi sätter stort värde på dina personliga egenskaper, då vi ansvarar för tekniken i tät kontakt med både kunden och projektteamet.

Som bakgrund har du:
  • Elteknisk utbildning på lägst gymnasienivå
  • God kännedom om ställverk och dess ingående komponenter
  • Vana av reläskyddsprovning av olika fabrikat på transmissionsnivå
  • Flytande tal och skrift i Svenska och Engelska
Extra meriterande är kunskap om IEC61850 och konfigurering av Siemens och ABB:s reläskydd.

Varför ska du jobba hos oss?
Hos oss får du chansen att jobba med - och utvecklas inom – den senaste tekniken inom elnätsbranschen. Siemens nyaste reläskyddsutgåva Siprotec 5 med IEC61850 är bara ett av de områden som du som drifttagare och reläskyddspecialist kommer få både utmaning och utveckling inom.

Siemens är ett heltäckande företag, vilket ger goda möjligheter till vidareutveckling/karriär i takt med visat ansvarstagande och intresse. Vi värdesätter personlig kompetens och har nära kontakt med utbildningscentret i Tyskland för fortbildning inom Siemens reläskydd m.m.

Exempel på förmåner hos Siemens är semesterersättning, friskvårdsbidrag, samt ett stort utbud av tjänstebilar att välja mellan. Ta chansen att bli nyckelperson i vår vision om ett ledande provarteam på Siemens!

Tjänsten ingår i Siemens Industrial Turbomachinery (SIT). På Siemens Sverigekarta är Finspång en av huvudorterna. Här, i östgötska Bergslagen, finns SIT som med sina ca 2 600 medarbetare tillverkar gasturbiner av världsklass. Här projekteras även kompletta kraftanläggningar för att producera elektricitet, ånga och värme. De egna turbinerna utgör hjärtat i hela konstruktionen. Turbinerna säljs även som drivkällor för kompressorer och pumpar, främst inom olje- och gasindustrin. För dig som slutkonsument innebär våra produkter bland annat lagad mat, varma duschar och tända lampor!

På Siemens värdesätter vi mångfald genom att inkludera och genom samarbeten med människor med olika tänk, bakgrund, erfarenhet, kompetens och egenskaper, på alla organisationsnivåer och dimensioner.

Ansökan
Tveka inte – skicka in din ansökan idag via www.siemens.se/jobb, id nr 211055 och senast 2020-07-12. För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Emil Wessbladh, emil.wessbladh@siemens.com, på tel. +46 (19) 7665110 eller för frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Lisa Lundeberg på tel. 070-728 13 72, lisa.lundeberg@siemens.com.

Tjänsten är visstid 2 år.

Fackliga representanter:
Veronica Andersson, Unionen, 0122-840 21
Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Kenth Gustavsson, IF Metall, 0122-815 25

Organization: Siemens Energy
Company: Senvion Scandinavia AB
Experience Level: Mid-level Professional
Job Type: Full-time
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 12 juli 2020 (2 dagar kvar)