Ekonom med fokus på kundreskontra till Semcon Sweden AB, Göteborg

Ekonom med fokus på kundreskontra till Semcon Sweden AB, Göteborg

Vi söker en ekonom med reskontra-inriktning till vår kund Semcon Sweden AB här i Göteborg. För dig som lockas av den internationella arenan och att få jobba på ett uppdrag hos en kund med inkluderande värdegrunder så har du kommit rätt. Vi är stolta över att få samarbeta med Semcon Sweden AB med detta uppdrag som tar sin start i augusti, och löper på under 6 månader, med goda möjligheter till överrekrytering.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Rollen innebär primärt att du självständigt kommer att hantera kund- och leverantörsreskontran för affärsområdet Semcon Sweden AB två svenska bolag. Vardagen är varierande och du kommer att arbeta med följande ansvarsområden:
 • Kundinbetalningar
 • In och utgående kravhantering
 • Räntefakturering
 • Inkasso
 • Löpande bokföring
 • Administration av workflow avseende in och utgående fakturor via InExchange
 • Leverantörsbetalningar
 • Diverse avstämningar
Kvalifikationer och erfarenhet:

Här söker vi dig som med ett par års arbetslivserfarenhet inom ovan nämnda arbetsuppgifter vill växa tillsammans med teamet på Semcon Sweden AB. Eftergymnasiala studier är meriterande. Krav föreligger på att du kan hantera Excel och att du tidigare arbetat och har vanan i ERP-system. Vi ser gärna att du är bekant med automatiserade fakturaflöden samt besitter erfarenhet från hantering av betalningsfiler.

Personliga egenskaper:

Då Semcon har en stark och tydlig kultur som sätter högt värde på sina medarbetare är en positiv attityd och rätt inställning viktigt. Att kunna arbeta strukturerat både självständigt och i grupp ser vi som en självklarhet. Du kommer i din roll att ha flera kontaktytor så vi söker även dig som har en social och kommunikativ ådra.

Brightby Bemanning:

Brightby Bemanning är Meritminds erbjudande av högkvalitativa bemanningstjänster inom ekonomi, bank, finans och försäkring. Meritmind är specialister på kvalificerade ekonomitjänster och datadriven styrning. Vi är ledande inom vår nisch och har förmodligen branschens största nätverk av ekonomer. Varje år söker ca 18 000 kandidater jobb via oss. Vi är i dagsläget 370 anställda, omsätter en halv miljard och är verksamma på olika orter i Sverige. Vår värderingsstyrda organisation kombinerar det kommersiella med omtanke. Läs mer på meritmind.se

Om Semcon:

Vår kultur på Semcon är det som gör oss unika, och dessutom det som gör oss framgångsrika. Vi har en stark välkomnande och inkluderande företagskultur som utgör grunden för inspirerade och engagerade anställda där medarbetaren står i centrum.

Semcon är ett internationellt teknikföretag med över 2 000 medarbetare i sju länder. Vi hjälper våra kunder att omvandla teknik till unika användarupplevelser genom att förena fysiska och digitala lösningar. Semcon har över 30 kontor i Sverige, Storbritannien, Norge, Tyskland, Ungern, Brasilien och Kina. Vi är indelade i två affärsområden: Engineering & Digital Services och Product Information.

Semcons styrelse har beslutat att genomföra en intern separation av affärsområdet Product Information och att parallellt med genomförandet av den interna separationen inleda förberedelser för en Lex Asea-utdelning samt börsnotering av affärsområdet. Ambitionen är att slutföra separationen under 2022 och förutsatt att omständigheterna vid tillfället bedöms vara de rätta, föreslå en utdelning och efterföljande notering under det fjärde kvartalet 2022.

För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga Konsultchef Helen Nygren på nummer +46704975509 alternativt på helen.nygren@meritmind.seIntervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt!

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna
Välkommen med din ansökan!

Sökord: ekonomiassistent, financial assistant, accounting assistant, ekonom
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)