Ingenjör Produktutveckling El och Styrsystem till SeaTwirl, Göteborg

Ingenjör Produktutveckling El och Styrsystem till SeaTwirl, Göteborg

Rollen

Som ansvarig för el- och styrsystemet på SeaTwirl jobbar du i vår utvecklingsgrupp från tidig idéskiss till färdig produkt med fokus på utveckling och konstruktion. Du kommer att ansvara över flertalet delar i utvecklingen av nästa vindkraftverk. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt med stor initiativrikedom och att du kan kommunicera resultaten av utvecklingsarbetet. I företaget kommer du att spela en viktig roll i hela produktutvecklingsfasen där du tillsammans med resterande i gruppen för projektet vidare.

I arbetsuppgifterna ingår:
  • Driftsättning och ansvar gällande elsystemet samt vidareutveckling av framtida elsystem
  • Utvecklingen av kontrollsystemet tillsammans med extern partner
  • Testning och vidareutveckling av kontrollsystemet för att optimera driften
  • Kontaktperson mot relevanta leverantörer och partners
För att lyckas i rollen

Vi söker dig som har en högre teknisk utbildning och gärna erfarenhet av kontrollsystem för en komplett drivlina. Meriterande är erfarenhet från el- och styrsystem, gärna från vindkraftsindustrin men är inget krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Lämplig erfarenhet
  • Tidigare arbete med kontrollsystem (gärna med vindkraftverk, men inget krav)
  • Komplett drivlinan bestående synkrongenerator och Full Power Converter (FPC)
  • Programmering av Siemens PLC i 1500-familjen
  • Siemens TIA Portal med underliggande utvecklingsverktyg såsom STEP 7, WinCC Unified och SINAMICS Startdrive
  • Tidigare erfarenhet av att kravställa, validera, utvärdera leverantörer sk beställarkompetens är meriterande
För att trivas i rollen

Du har lätt för att samarbeta med andra och delar gärna med dig av dina tekniska kunskaper. Du stimuleras av problemlösning och använder din kreativitet till att hitta nya lösningar. Du är driven, positiv och flexibel. Du tar initiativ till förbättringar samtidigt som du sprider energi till dina kollegor. Du gillar att arbeta med strategiska tekniska frågor men är också "hands-on". Du bör trivas och gilla att jobba i en startup miljö där möjligheten att kunna påverka är stor.

SeaTwirl är ett ungt noterat bolag med en internationell marknad, i en bransch med stor tillväxtpotential. Du med rätt bakgrund och ambitioner har stora förutsättningar att bli framgångsrik hos SeaTwirl, det kommer bli ett mycket spännande arbete de kommande åren. Välkommen med din ansökan! Läs mer om oss och teamet: www.seatwirl.com

Har du frågor om rollen så ring rekryteringskonsult Igor Glavan 0701-76 58 28
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 21 maj 2021 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SeaTwirl är ett svenskt utvecklingsbolag inom vindkraft med visionen att bli en global ledare inom flytande vindkraft till havs. SeaTwirls unika flytande vindkraftverk är enkelt och robust med få rörliga delar. Detta passar förhållandena på havet och minimerar behovet av underhåll, vilket leder till färre stillestånd och fler drifttimmar. Vår första prototyp installerades i havet år 2015, utveckling sker nu på nästa fullskaleenhet om 1 MW installerad turbineffekt.