Logistics Developer till Schenker Dedicated Services, Göteborg

Logistics Developer till Schenker Dedicated Services, Göteborg

För DB Schenker är medarbetaren den viktigaste framgångsfaktorn. Hos oss blir du en del av ett globalt logistiknätverk med över 72.000 kollegor över hela världen, varav Schenker Dedicated Services Group (SDS) har ca 180 medarbetare i Göteborg, Malmö, Essen, Houston, och Dubai. SDS är en oberoende 4PL-operatör inom DB Schenker Group som erbjuder kundanpassade transportnätverk för kunder med särskilda logistikbehov. Vi tror att det är den enskilda individens glädje och engagemang som gör skillnad. Bli en av oss!

Din roll

Logistics developer på SDS är en väldigt bred roll och du får jobba med många gränssnitt internt och externt med kunder samt leverantörer. Vi är idag baserade på kontor vid Lilla Bommen i Göteborg, men kommer inom ett år att flytta till nya lokaler vid Mölndalsvägen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Som logistics developer ansvarar du för utveckling av logistik- och transportupplägg för SDS kunder och uppdragsgivare.
 • Du analyserar och optimerar transport-, logistik- och lagerprocesser.
 • Ansvarar för regelbundna upphandlingar av transport och lagertjänster. Upphandlingarna sker på en internationell logistikmarknad.
 • Tjänsten är bred och du kommer att ha möjlighet att se alla delar av vårt företag då du har täta samarbeten med samtliga stabsfunktioner och de operativa avdelningarna samt i nära partnerskap med våra kunder i deras operativa och strategiska logistikprocesser.
 • Arbetet innebär såväl arbete kopplat till konceptuell framtagning av logistiklösningar, praktisk implementering och affärsutveckling.
För att lyckas i denna roll
 • Du har relevant erfarenhet inom området, meriterande med en akademisk ingenjörsutbildning kopplat till logistik eller teknik.
 • Du har erfarenhet av lagerverksamhet både drift och implementering.
 • Du har erfarenhet av upphandling inom lager och transporter och det är meriterande om du även har erfarenhet av upphandling på den internationella marknaden.
 • Det är även meriterande med erfarenhet av projektledning samt affärsutveckling.
 • Du bör inneha en god förmåga att visualisera lösningar och vara duktig på att bygga relationer, både med kollegor och kunder.
 • Tjänsten kräver att du har mycket goda kunskaper i engelska och svenska såväl i tal som skrift.
 • Goda kunskaper i Excel och/eller QlikView är en nödvändighet.
För att trivas i denna roll

Som person är du mycket analytisk, och du är affärs- och kundorienterad. Du bör ha en god förmåga att visualisera lösningar och vara duktig på att bygga relationer, både med kollegor och kunder. På Schenker Dedicated Services får du möjlighet att arbeta inom ett företag som präglas av innovation, entreprenörskap och korta beslutsvägar.

Välkommen med din ansökan med bifogat CV och personligt brev. Vid frågor kontakta Igor Glavan 0701-765828.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Supply chain manager, Transport & Logistik, Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 21 dec 2019 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

DB Schenker i Sverige erbjuder allt från landtransporter, internationella sjö- och flygfrakter och konsulttjänster till lager- och logistiklösningar. Vi har 4 000 medarbetare och finns representerade på ett 50- tal orter i Sverige. Vi ingår i Deutsche Bahns AG:s transport- och logistikdivision. Vi arbetar aktivt med arbetsmiljö-, jämställdhet- och mångfaldsfrågor och uppmuntrar och stödjer alla medarbetare i företaget som vill utvecklas och ta större ansvar. Läs mer på www.dbschenker.com/se