Vill du vara en del av ett framgångsrikt team och forma framtidens lagringsbolag? Utmanas du av frihet under ansvar med varierade uppgifter där den ena dagen inte är den andra lik?


Scandinavian Tank Storage AB är ett privatägt och oberoende lagringsföretag för petroleumbaserade produkter och biobränslen. Sedan starten 1993 har vår filosofi varit enkel: genom professionalitet och kostnadseffektivitet skapar vi goda affärer och förenklar för våra kunder. Filosofin har varit framgångsrik och företaget har idag en marknadsledande position i Norden.

Vi består av ett 20-tal kompetenta medarbetare med lång och gedigen erfarenhet i branschen.


Vi söker en Terminaloperatör till våra terminaler i Göteborg


Terminalerna i Göteborg utgör en central del i STS och vi söker dig som vill ta en aktiv roll för skötsel av våra terminaler med allt ifrån produkthantering, underhåll, daglig tillsyn, säkerhets- och miljöarbete och dokumentation av den egenkontroll som utförs på anläggningarna.

Rollen som terminaloperatör innebär att:

  • Medverka vid fartygshantering, lastning och lossning av flytande produkter samt överpumpningar mellan depåer
  • Utföra rutinmässiga dagliga arbetsuppgifter såsom exempelvis daglig tillsyn, utfärda arbetstillstånd, leda inhyrda resurser
  • Planera och genomföra mindre underhållsarbeten på terminalen
  • Delta i förändrings- och förbättringsarbeten
  • Tillse att verksamheten bedrivs inom ramarna för givna tillstånd och fastställda interna och externa krav, utföra arbetsuppgifter inom ramarna för verksamheten egenkontroll
  • Delta i övningar och tillsyner med myndigheter.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att lyckas i rollen behöver du vara en engagerad och positiv person som är systematisk och noggrann med förmåga att se helheten. Du är praktiskt lagd, lösningsorienterad och har ett intresse för teknik.


Svenskt medborgarskap är ett krav och bolaget kommer be om ett utdrag ur belastningsregistret.


På terminalen arbetar redan en terminaloperatör och tillsammans med denna person och terminalchefen utgör ni den ordinarie arbetsstyrkan på terminalerna.


Meriterande utbildningar och erfarenhet:


Teknisk kompentens och erfarenhet från terminaldrift, arbete på tankfartyg eller inom processindustrin


Teknisk utbildning med inriktning på styr- och regler/automation, el eller instrument


Branschanpassade utbildningar eller andra kurser som kan vara relevanta som till exempel:


Lastnings- och lossningsledarutbildning

Säkerhetsvaktutbildning mm


Du har goda kunskaper i svenska och engelska och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. God datorvana och vana vid att arbeta i Office-paketet är meriterande samt vana vid att arbeta i underhållssystem. Du har god förmåga att kommunicera.


Rapportering sker direkt till Terminalchef.


B-körkort är ett krav.


Bolaget är generöst avseende vidareutbildning och erbjuder förmåner i form av årligt friskvårdsbidrag, företagshälsovård, försäkringspaket via FORA m.m.


Tjänsten är en tillsvidareanställning heltid med placering i Torslanda, Göteborg.


Ersättning: Fast lön med övertidsersättning


Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att skicka in dina frågor till ansokan@scandinaviantankstorage.com, märk ansökan med Rubrik Terminaloperatör


Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut.


Sista dag för ansökan är 2020-01-20.
Mer info