Produktchef till Samhall i Göteborg eller Stockholm

Produktchef till Samhall i Göteborg eller Stockholm

Som produktchef ingår du i Affärsområde tjänster. Här erbjuds olika servicetjänster inom exempelvis lokalvård, tvätt, fastighet, omsorg och Facility Management lösningar. Inom affärsområdet finns 70 tjänstemän och en omfattande leveransorganisation i en matris med 800 första linjens chefer. Som produktchef ingår du i ledningsgruppen för affärsområdet och rapporterar till affärsområdesdirektören.

Rollen som produktchef är ny och du blir en nyckelperson med stort utrymme att påverka och utveckla innehåll och funktion. Ditt ansvar är att analysera och utveckla affären i form av nya och befintliga koncept och produkter. Du och ditt team på 7 personer får stor inverkan på Samhalls fortsatta tillväxtresa genom att etablera en produktstrategi. Arbetet sker i nära samverkan med cheferna inom affärsområdet samt andra nyckelpersoner. Resultatet blir en robust road map för implementation. I rollen ansvarar du för samtliga erbjudanden inom affärsområdet, tillhandahåller rätt verktyg och metoder samt blir kravställare gentemot interna funktioner som marknad, HR, IT, ekonomi och inköp.

Önskvärda kvalifikationer

Vi söker dig med gedigen erfarenhet från affärsutveckling, produktutveckling, projekt/processutveckling samt konceptutveckling, helst inom tjänster. Du har med fördel en akademisk examen men det är inget krav. Din erfarenhet av att paketera produkter/tjänster och arbeta med förändringsledning värderar vi högt. Du har rutin från större matrisorganisation och förståelse för att arbeta med många intressenter, samt är van att samverka nära stabsfunktioner och med hög trovärdighet inom alla funktioner. Det är meriterande om du har erfarenhet från digitalisering av verktyg och processer, då detta ligger i linje med Samhalls utveckling.

Din ledarstil präglas av ett tillitsbaserat och öppet förhållningssätt, du ser individens förmågor och du peppar och utmanar. Du är tydlig med vad och vart du vill och har en prestigelös framtoning. Du har god förmåga att se helheter och kan på ett pedagogiskt sätt förklara vad budskap och innehåll innebär i praktiken. Du är en skicklig kommunikatör med stor förmåga att förmedla ditt budskap.

För att trivas i rollen är du en beslutsmässig och självgående person som motiveras av att skapa lösningar som fungerar väl i vårt företag såväl kommersiellt som operationellt, du navigerar bekvämt i en matrisorganisation, lyssnar in och gör dig hörd på alla nivåer i organisationen.

Ansökan och övrig information

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på www.maquire.se senast den 3 mars. Om du har frågor, kontakta Mia Roos 0723-28 22 53 eller Åse Torbjär Granath 076-338 87 97.

Vill du ställa frågor till facklig representant är du välkommen att kontakta: Hans Johansson (Unionen) 070-202 23 02, Asim Zilic (SACO) 070-359 45 15 alternativt Pontus Dilén (Ledarna) 070-621 72 24
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Affärsutvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Maquire Sverige AB
Sista ansökningsdag 3 mars 2021 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Samhall är Sveriges viktigaste serviceleverantör. Vi erbjuder tjänster inom allt från städ, tvätt och fastighetsskötsel till logistik, tillverkning, handel och omsorg. Vi är rikstäckande med dryga 25 000 anställda på cirka 600 orter och omsätter över åtta miljarder kronor per år. Genom våra kunduppdrag utvecklar vi personer med funktionsnedsättning och vi lyckas så bra för att vi är bäst på att matcha rätt person till rätt arbete. Det ger en kombination av kundnytta, medarbetarnytta och samhällsnytta som inget annat företag kan leverera. Läs gärna mer på www.samhall.se