Vill du följa med på resan mot SBBs mål att bli Nordens största fastighetsbolag för bostäder och samhällsfastigheter? Nu söker Samhällsbyggnadsbolaget en regionchef till Region Väst som med sitt engagemang och affärssinne ska verka för sin regions framgång och expansion.

Tjänsten

Du kommer att utgå från Göteborg där du tillsammans med din grupp ska verka för regionens högt uppsatta mål för tillväxt. Regionchefen ansvarar för fastighetsbeståndet i Region väst som sträcker sig från Karlstad i norr till Göteborg och Jönköping i söder. Rollen är bred och arbetsuppgifterna är av både strategisk och operativ karaktär och berör hela affären. Tjänsten ställer krav på hög social förmåga där ledarskap, flexibilitet och god samarbetsförmåga prioriteras. En stor del av din arbetstid kommer du att spendera ute i regionen där du bland annat stöttar förvaltarna och har kontakt med entreprenörer, konsulter, hyresgäster, kommuner, landsting och övriga aktörer. Som regionchef sitter du med i ledningsgruppen och rapporterar till förvaltningschefen.

Exempel på arbetsuppgifter
  • Ansvara för och stötta förvaltarna i din region.
  • Ansvara för utvecklingen och resultatet för bolagets fastighetsbestånd i regionen.
  • Analysera och följa upp resultat, lönsamhet och främja arbetssätt som fokuserar på effektivitet.
  • Identifiera, driva och genomföra fastighetsförvärv.
  • Arbeta för att utveckla ditt team, vad gäller arbetssätt, välmående och framgång.
  • Nätverka och vara SBBs ansikte utåt för region västs räkning.
  • Skapa enhetlighet genom gemensamma rutiner och processer samt implementeringen av dessa.
  • Tillse att samtliga myndighetskrav efterlevs.
Vem är du?

För att trivas i rollen tror vi att du har haft en ledande befattning inom fastighetsbranschen under en längre tid. Du har byggt upp ett stort nätverk i branschen och ser vikten av att vårda dina professionella relationer väl. Du har förmåga att inspirera andra människor och känner dig trygg i rollen som en stöttande ledare, utan att ha ett behov av att detaljstyra. Vidare är du flexibel, ansvarsfull och drivs av högt uppsatta mål där ditt affärssinne hjälper dig att nå dit. Du är en entreprenör som trivs i en fartfylld miljö där alla ramar inte är fastställda utan du är med och sätter dem. Du känner dig trygg inom såväl den juridik som den ekonomi som rör fastighetsaffärer. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

I tjänsten förekommer resor i Region Väst med ca 1-3 övernattningar varje vecka.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar SBB med Fasticon. Du söker tjänsten på www.fasticonjobb.se. Har du frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Moa Norman på moa.norman@fasticon.se eller 070-822 14 17

Fasticon är den marknadsledande kompetensförsörjaren för fastighetsbranschen och delar av samhällsbyggnadssektorn. Vår djupa branschkunskap gör att vi förstår våra kunders kompetensbehov samtidigt som vi fixar drömjobbet till våra kandidater. Vi jobbar rikstäckande och har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Läs mer på www.fasticon.se
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 12 maj 2019 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Samhällsbyggnadsbolaget grundades av Ilija Batljan 2016. Affärsidén kommer från grundarens stora samhällsengagemang. Bolagets fokus är långsiktigt ägande av bostads- och samhällsfastigheter samt utvecklingsfastigheter.
Med hjälp av ett starkt kassaflöde och långa hyreskontrakt kan företaget fortsätta utvecklas och expandera. Tack vare vårt fokus på långsiktighet kan vi uppfylla vår ambition att bli Nordens största bolag för bostäder och samhällsfastigheter. Idag innehar bolaget ett fastighetsbestånd till ett värde av 26 miljarder.
SBB tilldelades pris som Årets fastighetsbolag vid Fastighetsgalan 2018.