Projektledare Inn2Health

Projektledare Inn2Health

Vården och life science-branschen är mitt inne i en omställning där innovationer och nya innovativa arbetssätt får stor betydelse. Nu har sex västsvenska science parks inlett ett unikt branschöverskridande samarbete som utgår från prioriterade behov i vård och omsorg. Projektet heter Inn2Health vars målsättning är att ge små och medelstora företag tillgång till kunskap, kompetens, och nätverk för att utveckla innovativa produkter och tjänster tillsammans med vården. Du som har en stark drivkraft att förbättra förutsättningarna för människors hälsa, livskvalitet och arbetsvillkor och ser det västsvenska life science-klustrets utvecklingsmöjligheter har nu en unik chans att bidra!

Sahlgrenska Science Park rekryterar en projektledare med budgetansvar till Inn2Health. Du är en strukturerad och jordnära person som finner energi i att sammanföra människor som tillsammans får saker och ting gjorda. Du gillar att samverka i nätverk och att ta vara på potentialen när olika organisationer och kompetenser går samman med gemensam målbild.

Tjänsten är på heltid med start omgående efter överenskommelse. Du kommer att vara baserad på Sahlgrenska Science Park i Göteborg och rapportera till utvecklingschef.

Vi tillämpar löpande urval där tjänsten kan tillsättas innan sista svarsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om tjänsten

Tjänsten som projektledare innefattar att ta fram struktur och arbetsmetoder för projektarbetet. Du utvecklar och driver projektet mot högt uppsatta mål genom en öppen attityd och ett inkluderande arbetssätt. Du sätter tillsammans med en junior projektledare ett arbetssätt som tar tillvara på de olika tvärfunktionella kompetenserna som är representerade i projektgruppen.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
  • Budgetansvar med projektansvar
  • Utveckla, koordinera och ansvara för genomförande av aktiviteter
  • Företräda och rapportera projektet löpande - internt och externt
  • Arbeta tillsammans med företag och forskare
  • Koordinera kontakter mellan samverkanspartner och andra relevanta aktörer
  • Löpande resultatspridning och avslutsarbete
  • Rapportering till Tillväxtverket och VGR
  • Uppdragsbeskrivning samt upphandling av konsulter
Vem är du?

För att ha rätt förutsättningar i tjänsten söker vi dig som har dokumenterad erfarenhet från projektledning, processledning eller samordning med budgetansvar - tillsammans med en högre akademisk utbildning, gärna inom life science/hälso- och sjukvård. Dina erfarenheter med många kontaktytor har gett dig god förståelse om vad det innebär att arbeta bransch- och tekniköverskridande med fokus på innovativ vård. Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av innovationsstödssystemet i Sverige med myndighetsrapportering.

För att driva och samordna projektet framgångsrikt finner du energi i att sammanföra människor i leverans med tydlig struktur. Du har en realistisk yes-we-can attityd där du ser möjligheter även inom begränsade resurser och komplexa frågeställningar. Dina tydligaste karaktärsdrag är att du är strukturerad och målfokuserad samtidigt som du är ödmjuk och prestigelös. Vidare är du en utåtriktad lagspelare med fallenhet för att samarbeta och kommunicera - obehindrat på svenska och engelska. Dina erfarenheter har format dig till en trygg, tillitsbyggande och uthållig projektledare och fokuserad utförare som förstår innebörden av strategi och måluppföljning. Då du kommer att driva ett projekt med många intressenter har du med fördel en diplomatisk och övertygande kommunikationsstil.

Om verksamheten

På Sahlgrenska Science Park möter hälsa innovationer och framtidsteknik. Medarbetarna finns mitt i den digitala omställningen. De kopplar ihop kompetenser i näringslivet, vården, universiteten och den västsvenska startupscenen. Uppdraget är att se till att Västsverige tar vara på de unika möjligheterna när it, mobilitet, AI och öppen innovation förändrar hela life science-branschen. Mandatet kommer direkt från Göteborgs universitet, Chalmers, Västra Götalandsregionen, Göteborgs stad och Mölndals stad. För att driva på tillväxten så att det skapas nya bolag och nya jobb - och därigenom produkter och tjänster som förbättrar och förlänger människors liv. Sahlgrenska Science Park är en växande värderingsstyrd organisation som präglas av kreativitet, inkludering och målfokusering. Det är viktigt för alla medarbetare, att bidra inom alla delar av organisationen. Stämningen är ambitiös, men vi ser till att ha båda fötterna på jorden, med en vilja att göra skillnad på riktigt.

Inn2Health är ett unikt samverkansprojekt mellan sex västsvenska science parks, industriföretag och akademin som arbetar branschöverskridande tillsammans med sjukvården genom att utveckla, testa och implementera innovationer baserat på prioriterade vårdbehov. Projektets övergripande mål är att små och medelstora life science företag i Västsverige har stärkt sin forsknings- och innovationskapacitet och internationella konkurrenskraft. Inn2Health finansieras av Tillväxtverket och VGR.

För mer information:
  • https://www.sahlgrenskasciencepark.se/om-oss/
  • https://www.sahlgrenskasciencepark.se/samverkansarena/inn2health/
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jenny Lundkvist. Om tjänsten inte är rätt för just dig, tipsa gärna ditt nätverk eller någon du tror skulle vara en bättre match i detta viktiga uppdrag.
Mer info
Kontaktperson Jenny Lundkvist
Telefon 0720774415
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 20 okt 2019 (6 dagar kvar)