Användarfokuserad UX-designer till Safer Society Group

Användarfokuserad UX-designer till Safer Society Group

Safer Society Group utvecklar tekniska bolag med målet att skapa ett tryggare och bättre samhälle. Idag har vi ett flertal världsledande tekniska IT-lösningar - och vi har ett ständigt fokus på nyutveckling. Läs mer om oss på Safer Society Group på www.safersociety.com.

Just nu behöver vi förstärkning av en erfaren UX-designer till ett av våra utvecklingsteam. Du kommer framför allt att jobba i vårt bolag Griffeye vars produkter hjälper utredare att samla in, behandla och organisera stora mängder bild- och videomaterial.

Om tjänsten

Vi arbetar agilt och förbättringsarbete är något som alltid står högt upp på vår prioritetslista! Du kommer att ha mycket stort inflytande över utformningen av produkterna du arbetar med och kommer att få användning för såväl lo-fi- som hi-fi-tekniker i ditt arbete. Tillsammans med de andra i ditt utvecklingsteam arbetar ni gemensamt för att hitta bra och effektiva lösningar men du kommer att vara specialisten och en nyckelperson som har ett öga för både grafiska detaljer som användbarhet.

På Safer Society Group arbetar vi efter eget ansvar och mycket ansvar delegeras ner till utvecklingsteamen. Teamet har stor möjlighet att påverka produkterna från ax till limpa och tar såväl stora som små designbeslut. Det innebär att du måste trivas i en roll där du tillsammans med resten av teamet får planera och genomföra en stor del av arbetet själva.

Din bakgrund

Du är duktig på:
 • Interaktionsdesign och visuell design
 • Skapa wireframes, användarflöden, mockups, interaktiva prototyper m. m.
 • Genomföra användartester och användarresearch
 • Ta fram koncept baserat på kvalitativ och kvantitativ research
 • Kommunicera och kvalitetssäkra designbeslut
 • Att vara champion för användarna och design i teamet
 • Att förstå olika tekniska plattformar och affärsmål och vad det innebär för designen
 • Van att arbeta med olika designverktyg t ex Sketch, InVision och AdobeXD
Bonus om du:
 • Har erfarenhet med CJM, effektkartläggning, Design Studios och liknande metoder
Vem är du?
 • Du är driven, självgående och tycker om att utvecklas.
 • Du tycker om att arbeta i team och bryr dig om dina arbetskamrater.
 • Du tar gärna initiativ till förbättringar och är prestigelös.
 • Du har en stor portion humor att förgylla vardagen med.
Du kommer få stora möjligheter att utvecklas inom ditt yrke och mängder av värdefull erfarenhet, inte minst genom den internationella miljö vi arbetar i. Du kommer att få arbeta med en utmanande och spännande domän där du kommer att hjälpa användarna att göra skillnad i deras vardag.

är du den vi tror, kommer du att mötas av likasinnade och kommer med största sannolikhet att trivas hos oss. Trots att det vi sysslar med är nog så allvarligt, kommer du att märka att det är en arbetsplats med högt i tak och ett gäng som alltid har nära till skratt.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Dfind IT. Du söker tjänsten genom www.dfind.se/it. Urval och intervjuer sker löpande så dröj inte med att skicka in din ansökan. Frågor besvaras av Pia Tegne´r på pia.tegner@dfind.se eller på telefon 0733-573 607.

Uppdragsgivare:
Safer Society Group

Ort:
Göteborg
Mer info
Kontaktperson Pia Tegnér Rydeving
Telefon 0733-573607
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Dfind IT
Sista ansökningsdag 11 nov (51 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Safer Society Group bidrar vi till att göra verklig skillnad i världen. Vi arbetar med den senaste tekniken i den absoluta framkanten och vi samarbetar med de största polismyndigheterna i världen, globala företag och framstående intresseorganisationer.