Matros till Göta Kanal

Matros till Göta Kanal

Rederi AB Göta Kanals tre klassiska kanalfartyg – M/S Juno, Wilhelm Tham och Diana – färdas på en av världens vackraste och märkligaste vattenvägar, handgrävda Göta kanal med sina 58 slussar som förbinder Sveriges två största städer, Göteborg och Stockholm. Vi erbjuder exklusiva 2,3,4 -och 6-dagars kryssningar med helpension och guidade utflyktsmål. Att resa med oss är som att kliva in i en annan värld, och i denna unika miljö arbetar Du tillsammans med resten av besättningen för att skapa en förstklassig upplevelse för våra gäster. Vi är alltid på jakt efter genuina, engagerade och pålitliga medarbetare som vill bidra till att behålla rätt atmosfär ombord och ge våra gäster minnen för livet.

OM TJÄNSTEN
Inför säsongen 2019 söker vi engagerade matroser med stort driv! Som matros hos oss, har du ett omväxlande och serviceinriktat arbete med många roliga möten och upplevelser. I tjänsten ingår framförallt maskinansvar vilket kräver relevant erfarenhet. Allmänna däckssysslor, slussning, underhåll, skötsel av passagerar- och personalutrymmen samt övriga rutiner kopplade till vårt säkerhets- och miljösystem. Säkerheten ombord är central, vilket kräver ett högt säkerhetstänk där man är uppmärksam och lyhörd på situationer som uppstår. Du kommer att arbeta tätt tillsammans jungman, överstyrman och befälhavare, men också med intendenturen och rycker såklart in där det behövs. På Rederi AB Göta Kanal är besättningen en enhet oavsett befattning, och såklart rederiets ansikte utåt till våra gäster.
  • Säsongsarbete med start maj/juni 2019
  • Möjlighet till 1-1 avlösningssystem
  • Tarifflön enligt Skärgårdsavtalet, Almega/SEKO
  • Ett roligt och omväxlande jobb med fantastiska kollegor i unik miljö
DU ÄR
En prestigelös och lösningsorienterad lagspelare som bidrar till en positiv stämning bland dina arbetskamrater.
Glad, social, utåtriktad och kommunikativ.
Flexibel, lättlärd och pålitlig.
Stresstålig med mycket god planeringsförmåga.

DU HAR
  • Lättmatrosbehörighet eller högre enligt STCW Manila
  • Maskinbefälsexamen klass VIII
  • Basic Safety enligt STCW Manila
  • Giltigt Läkarintyg för Sjöfolk
  • Dokumenterad erfarenhet som matros med goda referenser
KANSKE HAR DU OCKSÅ
Erfarenhet av slussning.
Erfarenhet av teknik/reparationsarbete.
Erfarenheter av arbete inom turism- och upplevelsebranschen eller annat serviceyrke.
Erfarenhet av arbete och/eller studier på engelska. Kunskaper i tyska är meriterande.

Mönstringsort är Göteborg, och till tjänsten ingår rederiets säkerhet & introduktionsutbildning som är obligatorisk. Väl i arbete ombord ingår du i säkerhetsbesättningen, det är därför viktigt att du har goda kunskaper i svenska som är säkerhetsspråk. Takhöjden ombord är till viss del begränsad till 185 cm och arbetet kan sträcka sig upp till 12 dagar i sträck.

Välkommen med din ansökan senast den 28 februari, urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med att söka!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid, Säsongsjobb
Sista ansökningsdag 28 feb (37 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Strömma Turism & Sjöfart AB producerar upplevelser med målet att ge varje enskild gäst ett minne för livet. Upplevelserna är inriktade på rundturer, nöjen och aktiviteter för turister, närboende och företag där de historiska skärgårdsfartygen, moderna sightseeingbåtarna, sightseeingbussarna, de unika anläggningarna och det personliga bemötandet utgör de viktigaste komponenterna. Strömma finns representerat med ca 30 varumärken i Amsterdam, Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn, Helsingfors, Oslo, Stavanger, Bergen, Geiranger och Ålesund. Läs mer på www.stromma.se