Business Controller med projektinriktning

Business Controller med projektinriktning

Business Controller med projektinriktning
Göteborg

SSPA är ett företag med engagerade medarbetare inom den Maritima branschen och för rätt person finns möjlighet att ingå i ett spännande företag i internationell miljö där du har närhet till affärsverksamheten.

Till vår ekonomiavdelning söker vi nu ytterligare en Controller. Du kommer att ingå i ett team om 5 personer som arbetar framåtriktat med företagets ekonomi. Arbetet innebär ett nära samarbete med CFO där Du främst kommer arbeta med projektrapportering, men också analys och redovisning.

Arbetsbeskrivning
 • Driva projektekonomiarbete - rapportering, analysering och uppföljning av verksamheten
 • Utveckling av nyckeltal
 • Budget- och prognosarbete
 • Utvärdera projekt- och investeringskalkyler samt följa upp desamma genom för- och efterkalkyler
 • Upprätta beslutsunderlag och presentationsmaterial
 • Driva och medverka i ad-hoc projekt
 • Månadsbokslutsarbete
 • Delaktig i redovisning av ett litet medlemsföretag samt fonder
 • Eventuellt IT First Line support/Helpdesk frågor som backup till vår IT Manager
Placeringsort: Centrala Göteborg

Anställningsform: Tillsvidareanställning, tillträde snarast

Arbetstid: Heltid

Din profil
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande, med minst 5 års erfarenhet som controller och erfarenhet från projektstyrd verksamhet, samtidigt som du står stadigt i redovisningen. Har du erfarenhet från tjänstestyrd verksamhet är detta ett plus. Du uppskattar närheten till affärsverksamheten och den helhetssyn som det medelstora företaget kan erbjuda och Du har
 • gedigen kunskap om projekt- och investeringskalkylering
 • vana av att skapa egna modeller och sammanställa presentationsmaterial
 • erfarenhet av att ha en drivande roll vid rutin/förändringsarbete
 • vana att arbeta med ekonomistyrningsfrågor samt redovisningsrelaterade frågor
 • avancerad användare av Excel
För att passa in i rollen ser vi att du är en engagerad, resultatdriven och ansvarskännande person som har tycker om att arbeta i team, men även att arbeta självständigt med eget ansvar att driva frågor. Du är analytisk och prestigelös med en välutvecklad kommunikativ förmåga. SSPA är ett svenskt bolag med många internationella kunder, varför det är viktigt att behärska svenska och engelska flytande i både tal och skrift. Har du även IT-kunskaper/erfarenhet i form av First Line support är detta meriterande.

För mer information
Christina Forslund, CFO tel. 031- 772 91 66
Christina Jansson, HR Manager tel. 031-772 90 07
Läs gärna mer på www.sspa.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan snarast, dock senast den 15 juni. Vi går igenom ansökningar löpande och rekryteringen kan komma att avslutas innan sista ansökningsdag om vi hittar rätt kandidat.

SSPA Sweden AB är ett oberoende konsultföretag som tillhandahåller tjänster inom Ship Design och Maritime Operations. Vår kunskap inom områdena hydrodynamik, systemteknik, miljö, risk och säkerhet samt simuleringsmodellering utgör grunden för vårt utvecklingsarbete inom skeppsdesign och simuleringar. För att vidareutveckla SSPAs expertkunskaper är cirka 20 procent av våra resurser engagerade i forskningsverksamhet. Våra kunder är rederier, hamnar, varv, tillverkare och myndigheter runt om i världen. SSPA grundades 1940 och har 95 anställda. Vår årliga omsättning är cirka 100 miljoner kronor.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sökord: ekonom, controller, redovisning, civilekonom, projektcontroller
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering AB
Sista ansökningsdag 16 juli (54 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Intenso Teknikrekrytering är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och it. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.