Redovisningsekonom till Jernbro

Redovisningsekonom till Jernbro


Vi är Sveriges ledande aktör inom industriellt underhåll. Varje dag, året om, hjälper vi svensk industri och ägare av samhällsinfrastruktur att producera säkrare, effektivare och mer hållbart. Med djup ingenjörs- och utförarkompetens inom underhåll och övriga teknikdiscipliner som mekanik, el, automation och energi bidrar vi till utveckling och effektivisering av kundernas verksamhet och därmed också till ökad konkurrenskraft.


Vi finns lokalt och nära våra kunder på ett 30-tal platser, där våra 900 anställda har specifika kunskaper om deras olika processer och utmaningar. Bland våra många kunder finns små och medelstora lokala företag och stora internationella koncerner med verksamhet inom verkstad, fordon, gruvor, stål, livsmedel, energi, trä, papper och massa samt vatten och avlopp.

Vill du vara med på en spännande resa inom en koncern där det händer mycket och som just nu befinner sig i tillväxtfas? Trivs du i en övergripande, operativ roll där du får ta ansvar för delar av redovisningen? Då kanske rollen som redovisningsekonom på Jernbro kan locka just dig!

En av teamets nuvarande redovisningsekonomer ska gå vidare inom organisationen och vi söker därför nu hans ersättare.

Arbetsuppgifter
Som redovisningsekonom på Jernbro tillhör du ett härligt team om 7 kollegor som tillsammans ansvarar för bolagets ekonomi. Alla har olika fokusområden och i din roll kommer du främst att arbeta med avstämningar av kassa-bank, anläggningstillgångar, kassaflödesrapportering, avstämning av koncernmellanhavanden (4 bolag), moms- och skattedeklarationer samt bokslutsarbete. Du kommer även att vara delaktig i koncernredovisning och i årsredovisning. Vidare är du dina kollegor behjälplig med övriga ekonomiuppgifter, högt som lågt. Då koncernen kontinuerligt utvecklar och effektiviserar den ekonomiska verksamheten ligger det dessutom i rollen att löpande sätta nya rutiner och processer. Givetvis får du även möjlighet att vara involverad i olika spännande projekt när de dyker upp.

Vem är du?
Vi söker dig som har flera års erfarenhet av arbete på en större ekonomiavdelning, gärna från ett tjänsteföretag. Du känner dig trygg i kund- och leverantörsreskontra, löpande bokföring, anläggningstillgångar och har åtminstone varit behjälplig i bokslutsarbete/årsredovisning tidigare. Du får på sikt även gärna ha ett intresse av att vilja lära dig koncernredovisning. Då du har många kontaktytor i din roll är det en förutsättning att du behärskar svenska flytande, både i tal och skrift. Du har dessutom goda kunskaper i Excel och har erfarenhet av något lite större affärssystem. På Jernbro arbetar de i Hogia Bokslut och i Jeeves.

Som person tycker du om att arbeta i en platt organisation, nära verksamheten. Du trivs när det händer nya saker ofta och ser det som en möjlighet att ständigt få hålla dig uppdaterad med nya regelverk. Vi söker dig som verkligen gillar redovisning och vill ta ett helhetsansvar. Du känner dig säker i din roll och kan snabbt prioritera och ställa om. Vidare är du flexibel, van vid att arbeta självständigt, effektivt och strukturerat. Din kommunikativa sida gör att du har förmågan att få med dig andra, både internt och externt samt bidrar till en fortsatt härlig och lättsam kultur. Sist men inte minst är detta ett team som ser alla uppgifter som deras gemensamma. För att passa in i gruppen behöver du därför även vara prestigelös och trivas i en roll där alla hjälps åt för att nå gemensamma mål och där man delar kunskap med varandra.

Ytterligare information om tjänsten
Jernbro sitter i trevliga lokaler på Mölndalsvägen i Göteborg. På kontoret arbetar det ca 20 personer i olika funktioner. Tjänsten som redovisningsekonom är tänkt att tillsättas efter sommaren/tidig höst. Tjänsten är på 100% med flextid och innefattar även att ca 1 gång/månad vara ute och besöka någon av Jernbros anläggningar runt om i Sverige.

Ansökan
I denna rekrytering har Jernbro valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Hanna Niklasson på 0704-715901. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2022-05-27. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkerställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 27 maj 2022 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.