Manager Accounts Payable till avdelningen Cash Management hos DB Schenker AB

Manager Accounts Payable till avdelningen Cash Management hos DB Schenker AB

För DB Schenker är medarbetaren den viktigaste framgångsfaktorn. Hos oss blir du en del av ett globalt logistiknätverk med över 72.000 kollegor över hela världen, varav ca 4000 på ett 50-tal orter i Sverige. DB Schenker Sverige erbjuder allt från landtransporter, internationella sjö- och flygfrakter samt konsulttjänster till lager- och logistiklösningar. Vi tror att det är den enskilda individens glädje och engagemang som gör skillnad. Bli en av oss!

Nu söker vi en Manager Accounts Payable till vår avdelning Cash Management på huvudkontoret i Göteborg.

Om tjänsten
Som Manager Accounts Payable leder du en grupp om fem personer. Gruppen ansvarar för de arbetsuppgifter som inte har tagits över av det globala Shared Service Center och som är relaterade till Koncern- och Leverantörsreskontran samt Masterdata för leverantörer. Du sitter med i ledningsgruppen för Cash Management och har ett nära samarbete med ansvarig chef för Cash Management som du även rapporterar till.

Dina arbetsuppgifter och ansvarsområden innefattar framförallt:
  • Att leda och coacha medarbetarna i gruppen
  • Ordinarie personalrelaterade arbetsuppgifter såsom planering av arbetet, gruppmöte, utvecklingssamtal samt lönesamtal
  • Att vara ansvarig kravställare gentemot vårt globala Shared Service Center vilket innebär kontroll och uppföljning samt driva utvecklingen av effektivare processer
  • Att fungera som stöd och bollplank i frågor inom gruppens område
  • Att driva och delta i projekt
  • Att målstyra och utveckla verksamheten med fokus på kvalitet och effektiviseringar
  • Att vara en bra Business Partner mot övriga enheter inom Schenker
Vem söker vi?
Vi söker dig med utbildning inom ekonomi på minst gymnasienivå och med några års erfarenhet av arbete med leverantörsreskontra, gärna i en större internationell verksamhet. Du har erfarenhet av personalansvar och behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av Shared Service Center och har arbetat i SAP.

För att lyckas i rollen är du drivande, resultatfokuserad och motiveras av problemlösning samt effektivisering. Du drivs av att motivera och utveckla människor och har ett naturligt coachande sätt som ledare. Du har lätt för att skapa laganda och inspireras av att leda dina medarbetare mot uppsatta mål. Då du kommer ha mycket kontakt med vårt globala Shared Service Center samt övriga interna enheter är det viktigt att du är servicemedveten, förtroendeskapande samt tydlig i din kommunikation.

Vidare har du en god förmåga att skapa överblick över uppsatta mål och genomföra de förändringar som behöver göras i verksamheten. Vi ser att du är nyfiken, lyhörd, strukturerad och prestigelös och vill växa i din roll tillsammans med bolaget.

Om du lockas av att arbeta i ett engagerat team och vara med i vår spännande utveckling är du den vi söker!

Din ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med SJR. Urval och intervjuer kommer att ske löpande så tveka inte utan skicka in din ansökan redan idag, dock senast den 31 januari 2019. För att söka tjänsten går du in på www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. För frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Catharina Langert på telefon: 031-333 54 81. Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 jan (1 dag kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.