Kvalificerad redovisningsekonom till Norex koncernen

Kvalificerad redovisningsekonom till Norex koncernen

Norex International är en svenskägd familjekoncern som grundades 1983 med huvudkontor i Göteborg. Sedan dess har Norex jobbat efter visionen "making the most of the world´s steel" och har idag en omsättning nära 700 miljoner och över 80 anställda. Norex handlar med stål över hela världen samt arbetar med lokala servicetjänster åt stålverk i Sverige och Finland. Norex är ett expansivt företag och arbetar efter värdeorden flexibla, pålitliga, effektiva och ambitiösa. Vi söker nu en ny teammedlem som vill vara med att bidra till vår fortsatta expansion och tillväxt.

Vad innebär rollen?
Som redovisningsekonom hos oss arbetar du i en självständig och varierande roll med stort ansvar i vår månatliga bokslutsprocess. I din roll ligger även löpande bokföring, skattedeklarationer samt budgetarbete. Du ansvarar för dialogen med våra revisorer som bland annat bistår dig i koncernredovisningen och du ansvarar för den årliga revisionen samt våra årsredovisningar. Det ingår även i rollen att du är delaktig i vårt IT forum. Du kommer att ingå i ett ekonomiteam på fem personer och arbeta nära både CFO och övriga ekonomer.

Din profil
Vi söker dig som har flera års erfarenhet av arbete med kvalificerad redovisning, exempelvis har du arbetat i en liknande roll eller på en redovisningsbyrå. Du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi, gärna på högskolenivå. Du är en van användare av Excel och har erfarenhet av ett större ERP-system, meriterande är kunskap i SAP Business One. Då rollen innefattar vissa internationella kontakter ser vi att du, utöver svenska, behärskar engelska väl i tal och skrift.

Som person är du strukturerad, noggrann och ansvarsfull med ett analytiskt tänk. Du tycker om ordning & reda samtidigt som du är mån om att hålla deadline. Du trivs med många kontaktytor och ser dig som en serviceinriktad person. Är du även en lagspelare som uppskattar en öppen och prestigelös miljö är du den vi söker.

Ytterligare information tjänsten
Tjänsten är ett föräldravikariat på cirka 14 månader, men då Norex är ett bolag i tillväxt kan vikariatet övergå till en fast tjänst på sikt. Önskad start är så snart som möjligt men senast i slutet av maj.

Ansökan

I denna rekrytering har Norex International valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Katarina Forslund på 031-333 54 82. Sista ansökningsdag är 13 april, men intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Kvalificerad redovisningsekonom
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 13 apr 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.