Kvalificerad redovisningsekonom till KGH Customs Services

Kvalificerad redovisningsekonom till KGH Customs Services

KGH Customs Services ("KGH") är en oberoende helhetsleverantör av tullrelaterade tjänster. Vi erbjuder vår kompetens genom närvaro i Europa samt ett partnernätverk. Idag har vi mer än 14 000 kunder spridda över hela Europa och vi har byggt vår kunskap genom att vara nära våra kunder och även närvarande där gods rent fysiskt hanteras. Vi har våra egna kontor vid alla viktiga hamnar och gränser i Europa. Vår omsättning uppgår till cirka 800 miljoner kronor och vi har cirka 760 anställda i Tyskland, Österrike, Belgien, Nederländerna, Danmark, Finland, Frankrike, Italien, Sverige, Schweiz, England och Norge.

KGH:s huvudkontor är lokaliserat till Skandiahamnen i Göteborg där cirka 80 kollegor arbetar tillsammans i olika roller. Förutom den operativa driften inom deklarationsverksamheten, vår konsultverksamhet och vårt digitala affärsområde, så finns delar av koncernens ledning och de stödjande staberna på koncernnivå på Göteborgskontoret. En av dessa enheter är den koncerngemensamma ekonomi- och finansfunktionen Group Finance.

Nu söker vi en kvalificerad redovisningsekonom till Group Finance som vill vara en del av ett dynamiskt och internationellt tjänste- och teknologiföretag med goda framtidsutsikter!

Om tjänsten
Som redovisningsekonom hos oss har du eget ansvar för redovisning och rapportering av fyra bolag inom koncernen. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
  • Löpande bokföring (inklusive redovisning, fakturering, hantering av leverantörsfakturor och betalningar, Eurocard-fakturor) samt hantering av skatteredovisning
  • Månadsbokslut för koncernbolagen och månatlig rapportering till koncernen
  • Analys och kostnadsuppföljning i samband med månadsbokslut.
  • Avstämning och hantering av redovisning kopplad till koncernens cash pool
  • Årsbokslut, årsredovisningar och deklarationer
  • Budgethantering
  • Löpande bolagsadministration för koncernbolagen, vilket kan innefatta rent administrativa uppgifter men även större utredningar
  • Löpande kontakt med ekonomiansvariga i koncernens dotterbolag
Vem söker vi?
Vi söker dig som har mångårig och bred erfarenhet av redovisning inklusive årsbokslut och årsredovisning samt hantering av skatt och deklarationer. Du har jobbat med rapportering i en internationell koncern och behärskar engelska väl i tal och skrift. Vidare har du en utbildning inom ekonomi och har goda kunskaper i Excel. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat i tjänsteföretag och har du erfarenhet av Visma, Cognos och Qlikview är det en fördel.

Den här tjänsten passar dig som trivs att arbeta självständigt och har ett strukturerat och effektivt arbetssätt. Du är analytisk och tar stort eget ansvar samt har en vilja att förbättra och effektivisera rutiner och processer. Som person är du engagerad och prestigelös och känner dig trygg i din roll. Vi ser att du är serviceinriktad och kommunikativ då du har flera kontaktytor inom koncernen.

Vi erbjuder dig en spännande tjänst med goda utvecklingsmöjligheter i en positiv och prestigelös arbetsmiljö!

Ansökan
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Catharina Langert på 031-3335481. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2019-04-23.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 23 apr 2019 (4 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.