Internationellt bolag söker ekonomiassistent

Internationellt bolag söker ekonomiassistent

SJR söker för kunds räkning en ekonomiassistent för ett uppdrag på 6 månader. För rätt person är tanken att därefter bli anställd direkt på kundföretaget. Vår kund sitter i fina lokaler i centrala Göteborg.

Vad innebär rollen?

I rollen som ekonomiassistent kommer du att ha ansvar för framförallt fakturering, kund- och leverantörsreskontra. Du ingår i ett ekonomiteam om totalt 8 personer och kommer att ha flera kontaktytor. Dina arbetsuppgifter kommer bestå av:
  • Kundfakturering - Selfbilling och genomfakturering via koncernbolag är vanligt förekommande.
  • Uppdragshantering (kund) - lägga upp och hantera tex prislistor och aktiviteter i kunduppdrag.
  • Kundreskontra - inbetalningar, påminnelser, åldersanalyser och omvärdering av kundfordringar i utländsk valuta.
  • Leverantörsreskontra - kontering, utbetalningar och omvärdering av leverantörsskulder i utländsk valuta.
  • Avstämning av underkonsulter.
  • Viss månadsrapportering av tex kundlönsamhet och åldersanalys i bolagets koncernrapporteringssystem. (Cognos)
Vem söker vi?

Vi tror att du har relevant utbildning och/eller erfarenhet som ekonomiassistent. Du har en god förståelse för faktureringsprocessen med en erfarenhet om minst 3-5 år. Du har intresse, förståelse och erfarenhet av affärssystem, vår kund arbetar i Visma PX och Visma Control, och du har goda kunskaper i Excel. Vi tror även att du är bekväm i både svenska och engelska i tal och skrift, då bolaget är internationellt.

Som person är du självgående, drivande och lösningsorienterad och du tycker om ett högt tempo. Rollen kräver god kommunikationsförmåga, då kontakt med konsultchefer och konsulter är en del av faktureringsprocessen, varför vi gärna ser att du är framåt och social och har förmågan att bemöta olika sorters människor.

Ytterligare om tjänsten

Tjänsten är på heltid. Start april/maj och 6 månader framåt. För rätt person finns möjlighet till anställning hos kund efter 6 månader.

Ansökan
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef Sara Östlund på 031-750 33 93. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy: https://sjr.se/gdpr/integritet...

Konsult hos SJR
Att arbeta som konsult hos SJR innebär att du blir en del av en dedikerad organisation med kompetens att ge dig perfekta förutsättningar att utvecklas både inom din yrkesroll och på ett personligt plan. Du får tillgång till vårt stora nätverk av intressanta företag och uppdragsgivare och därmed en unik möjlighet att ta din karriär till nästa steg.

Vi på SJR bryr oss om vår personal och tillsammans med oss får du en långsiktig partner som ger dig trygghet och stöd. Vi är lyhörda för dina behov och du kommer att ha en nära relation med din konsultchef som hjälper dig med dina utmaningar.

Om företaget
SJR in Sweden (SJR) är ett av Sveriges ledande och mest erfarna bolag inom rekrytering och konsultlösningar. Ända sedan starten 1993 har vi varit specialiserade inom såväl personlighetsbedömning som de områden vi rekryterar till, vilket ger oss en unik förmåga att utifrån högt ställda krav matcha rätt kompetens med rätt uppdragsgivare. Vi erbjuder specialistkompetens inom Finance, HR, Supply Chain och IT.

SJR är idag cirka 550 medarbetare fördelade på tre regioner - Stockholm, Väst och Syd, med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg. Koncernen består av moderbolaget SJR in Scandinavia AB med dotterbolagen SJR in Sweden AB, Ogunsen AB, SJR IT AB och WES AB.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 2 feb 2020 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.