Erfaren redovisningsekonom till Swedbank Stiftelsetjänster

Erfaren redovisningsekonom till Swedbank Stiftelsetjänster

Swedbank Stiftelsetjänster har varit verksamt sedan 1965 och administrerar idag stiftelsetillgångar för mer än tio miljarder kronor. Organisationen består av tio specialister som bistår företag, kommuner, institutioner, ideella organisationer och samfund samt privatpersoner med erfarenhet och kunnande. Vi är en av få aktörer som skapar, förvaltar och utvecklar stiftelser. Med hjälp av stiftelser skapar vi långsiktig trygghet för såväl pensioner och forskning som välgörande ändamål. Som en del av Swedbanks organisation är vår vilja att alltid finnas nära kunden och bidra till bankens lönsamhet. Samtidigt vill vi, genom det samhällsengagemang stiftelsearbetet visar prov på, bidra till att göra en bra värld bättre.

Arbetsbeskrivning
Som redovisningsekonom hos oss får du ett helhetsansvar för redovisning, ekonomisk och finansiell kontroll samt rapportering och administration för några av Swedbanks stiftelsekunder. Detta innefattar arbete med allt från löpande bokföring till årsredovisning och delårsrapporter samt analys. Du ansvarar för hela flödet kring värdepappersredovisning och värdepappersadministration för dina kunder och bistår med råd i stiftelsespecifika frågor. I din roll kommer du även att ha en del kontakt med och stötta våra kundansvariga inom banken samt arbeta med utveckling och effektivisering av rutiner och system.

Vi sitter i fina och ljusa lokaler på Swedbanks kontor som finns centralt i Göteborg på Södra Hamngatan. Tjänsten är i utgångspunkt på heltid men det finns möjlighet att arbeta deltid med.

Din bakgrund
Vi söker dig som har några års erfarenhet av arbete med kvalificerad redovisning och som är van att upprätta årsredovisningar. Har du tidigare vana av arbete med värdepapper eller med stiftelser är det mycket meriterande, likaså är en bakgrund som redovisningskonsult och erfarenhet av K2/K3. Du har troligen också en gymnasieutbildning inom ekonomi och hanterar du Excel på en god nivå är det ett plus.

Som person är du ansvarsfull, självgående och noggrann med ett strukturerat och organiserat arbetssätt. Du är lösningsorienterad och tålmodig, du ger inte upp i första taget. Ser du dig även som en flexibel, hjälpsam och samarbetsinriktad person är du den vi söker! Vi erbjuder dig ett arbete med frihet under ansvar i en öppen och omtänksam grupp som skrattar mycket tillsammans. För oss är det viktigt att ha roligt på jobbet och vi arbetar alla tillsammans för våra kunder. Vi har fina resultat i våra medarbetarundersökningar och våra medarbetare går löpande på fortbildning.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med SJR in Sweden AB (SJR). Skicka in din ansökan senast 24 mars, urval och intervjuer kommer dock att ske löpande. För att söka tjänsten går du in på www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Helena Bengtsson om du har frågor på telefon 031-333 54 85. Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 mars (6 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.