Ekonomichef till Bivab

Ekonomichef till Bivab

Bivab är ett samverkansbolag, bildat 1992 och som ägs av ett 30-tal bussbolag. Idag har Bivab ca 800 bussar fördelat på ett 60-tal trafikavtal i södra delen av Sverige. Vi ser till att människor dagligen kommer till sitt jobb, sin skola och andra aktiviteter genom att leverera kontrakterad kollektivtrafik på uppdrag av samhället främst i södra Sverige. Bivab har idag två huvudsakliga affärsområden: Upphandlad linjetrafik och skolskjutstrafik.

Är du nyfiken på ett företag där hållbarhet och miljö är viktiga faktorer?

Bivabs Ekonomichef kommer gå i pension och vi söker nu hans efterträdare. Har du flerårig erfarenhet från kvalificerat ekonomiarbete med bokslut och rapportering samt strategisk helhetssyn och förmågan att se samband? Vill du arbeta i en självständig roll med stort eget ansvar och samtidigt fortsätta att bidra till det goda samarbetsklimat som finns i bolaget? Då är detta rätt roll för dig!

Om rollen
Som Ekonomichef på Bivab har du ett övergripande ansvar för att koncern- och bolagsredovisningen håller god kvalitet för bolagen Buss i Väst AB och Buss i Väst Trafik AB.
Du sitter i ledningsgruppen och rapporterar till VD. Till din hjälp på ekonomiavdelningen har du 1 ekonomiassistent, som du har fullt personalansvar för.

Du tar fram rapporter och analyser till både ledningsgruppen samt för Buss i Västs delägare och medlemmar. Du kommer vara drivande i att förbättra och effektivisera processer och rutiner gällande ekonomiavdelningens arbete.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Ekonomichef är:
  • Upprätta månads-, kvartals- och årsbokslut samt deklarationer för bolagen
  • Upprätta och följa upp budget och prognoser
  • Ekonomisk uppföljning av respektive trafikavtal
  • Följa upp resultat och budgetansvar för affärsområdena
  • Ansvara för fakturering av fasta avgifter enligt aktieägaravtalet
  • Kontakt med revisorer, banker och myndigheter
Din profil
Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete och vana vid ekonomistyrning. Vi ser gärna att du är civilekonom eller har annan relevant eftergymnasial utbildning. Har du vana av att leda personal är det meriterande.

Som person är du kommunikativ och prestigelös, du tycker om att arbeta med olika uppgifter, högt och lågt!
Du är strukturerad, analytisk och noggrann med hög integritet och har förmågan att jobba självständigt men trivs också i att arbeta i team.

Vill du arbeta på ett bolag med en familjär anda och engagerade medarbetare kan detta vara tjänsten för dig!

Ansökan
I denna rekrytering har Bivab valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sofia Obstfelder Garellick på 076-647 16 07.
Urval kommer att påbörjas först under vecka 33 på grund av semester, men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 15/8. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkerställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.