Ekonomichef - interim, shipping, bred roll

Ekonomichef - interim, shipping, bred roll

Om företaget
SJR in Scandinavia (SJR) är ett av Sveriges ledande rekryterings- och konsultföretag och har sedan 1993 byggt upp ett brett kontaktnät i näringslivet inom denna sektor. Personlig service och kvalitet är utmärkande för SJR. Vi är idag ca 550 anställda och har kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg och Helsingborg. Vår främsta resurs är vår personal och vår vision är att vara förstahandsvalet för ekonomer som vill byta arbete och för företag som behöver personalresurser inom Ekonomi och Bank & Finans. SJR är noterat på First North. Vi hjälper våra kunder att tillsätta tjänster på chef-, specialist- och assistentnivå. SJR arbetar med uppdrag till privata näringslivet, myndigheter och statliga bolag.

Vad innebär rollen?
Här får du möjlighet att arbeta med varierade uppgifter och ha en central roll vad gäller rapportering till företagets kunder. Vår kund är ett Managementbolag verksamt inom shipping och arbetsplatsen är centralt belägen.

Ditt huvudsakliga ansvarsområde omfattar ett helhetsansvar för ekonomin: bokslut, rapportering till kunder och ägare, budget, eventuella prognoser och uppföljning. Du behöver även vara beredd att ta hand om leverantörs- och kundreskontra, betalningar och intar alltså en bred roll. Du rapporterar till VD och har tät dialog med denne i diverse frågor av bland annat mer strategisk karaktär. Du har även en viktig kontakt internt för att samla ihop underlag inför rapportering. I ditt team som du arbetsleder finns personer som arbetar bland annat med löner, inköp och övrig administration.

Tjänsten utgörs av ett uppdrag som SJR-konsult med start i början av juli för överlämning från nuvarande ekonomichef. Arbetet sker på heltid med flexibel arbetstid. Uppdraget är avsett att pågå under några månader för att möjlighet att rekrytera en permanent person ska finnas. Är du själv ute efter en anställning och är rätt person finns givetvis möjlighet att vara aktuell för tjänsten på sikt.


Vem söker vi?

Dig med högskoleutbildning inom ekonomi i grunden och flera års erfarenhet av bokslut och rapportering. Du har varit så operativ i redovisning att du har förmåga att stötta medarbetare i detaljer i redovisningen. Du är trygg i svenska och engelska, har god kommunikationsförmåga och är självgående. I övrigt trivs du med ett arbetsledande ansvar och att stötta och coacha medarbetare.

Din ansökan
Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta Karin Fors via 031-333 54 75. Urval och intervjuer sker löpande.

Konsult hos SJR
Du drivs av att utvecklas och inspireras av nya utmaningar och miljöer. Du har en förmåga och känsla för att verka i olika verksamheter och grupper. Vi arbetar i nära samarbete med dig och är lyhörda för dina önskade utmaningar. Tillsammans med vårt goda renommé och varumärke samt med våra framgångsrika kunder kan vi matcha rätt uppdrag för dig och stödja dig i din önskade karriär.
Som konsult har du nära kontakt med din personliga konsultchef och SJR anordnar regelbundet konsultträffar där du möter dina arbetskollegor som arbetar på andra uppdrag.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 28 juli (38 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.