Controllerinriktad redovisningsekonom till ConMed

Controllerinriktad redovisningsekonom till ConMed

ConMed Sweden är en globat medicintekniskt bolag som ägs av ConMed Corp i USA. Idag utvecklar och tillverkar ConMed högkvalitativa produkter inom medicinteknik inom b la ortopedi och kirurgi. ConMed har 3500 anställda och en världsomspännande distribution

I rollen som controllerinriktad Redovisningsekonom ansvarar du för helheten inom redovisning från reskontra till bokslut i det svenska bolaget. Du fungerar som en controller mot försäljningsavdelningen och stöttar dem med statistik och tar fram relevanta rapporter. Du rapporterar till Nordisk Controller och har även två kollegor på kontoret i Danmark.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
  • Leverantörsreskontra
  • Kundreskontra
  • Löpande bokföring samt avstämningar vid månadsbokslut
  • Momsredovisning
  • Ta fram statistik månadsvis, skapa och utveckla rapporter
  • Supportera säljorganisationen med analys.
  • Vara delaktig i budget- prognosarbete och analysarbete
Vem söker vi?

Vi söker dig som har några års erfarenhet av redovisning och högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande. Du är trygg i engelska och behärskar du även finska är detta mycket meriterande. Du är analytisk lagd och behärskar excel på en avancerad nivå. Vidare är du driven och strävar efter att utveckla din roll och att effektivisera. Vi söker dig som trivs i en självständig roll på en internationell arbetsplats.

Vi erbjuder dig

ConMed är en arbetsplats som erbjuder flextid och frihet under ansvar. Då detta är en ny roll kommer det finnas möjligheter att utveckla rollen och få mer ansvar. Kontoret är beläget i Sisjön där du sitter tillsammans med tio kollegor. Företaget erbjuder tjänstepension, friskvårdbidrag, sex veckors semester samt privat sjukvårdsförsäkring.

Ansökan

I denna rekrytering har ConMed valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sandra Hellström på 0704-71 59 07. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Redovisningsekonom
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.